Microsoft overweegt HoloLens-ondersteuning voor pc en Xbox One

Eerder deze week onthulde Microsoft de HoloLens. Deze augmented reality-bril plaatst hologrammen in de “echte wereld”, waardoor digitaal en analoog op unieke wijze met elkaar gecombineerd worden. Dit biedt natuurlijk legio toffe opties voor videogames en Microsoft sluit dan ook niet uit dat de HoloLens in de toekomst compatibel gemaakt zal worden met de pc en Xbox One.

Spencer benadrukt tegelijkertijd dat gaming momenteel niet de prioriteit heeft. Microsoft wil er eerst voor zorgen dat de HoloLens als losstaand product naar behoren werkt:

We think it’s important [HoloLens] succeeds as a stand-alone device. I think the experiences you see today are all standalone. They’re running in the device itself, which is really an accomplishment. There’s no tether to something else, cause what you’re going to see is fairly high fidelity experiences that I think will be impressive that it’s running right here. We wanted to land that first.
Spencer laat doorschijnen dat Microsoft nog geen concrete plannen heeft over de HoloLens in combinatie met gaming, maar het bedrijf ziet dit in de toekomst zeker wel zitten:
I think gaming will be important. Specific scenarios with the Xbox we’re thinking hard about where people could ask about streaming solutions, use it as a display for Xbox, we don’t have answers for any of those things.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Begin nou maar lekker het eerst te integreren voor bedrijven die er iets aan hebben, de versie erna kan je voor games gaan doen πŸ™„

  2.   
    Tom's avatar

    WoKingNL schreef, "Begin nou maar lekker het eerst te integreren voor bedrijven die er iets aan hebben, de versie erna kan je voor games gaan doen πŸ™„ "

    Bij Kinect ging het anders andersom. Opmerkelijk om te zien hoe die (verouderde) consumentenelektronica nu wordt gebruikt voor thuiszorg-robots en mo-cap technologie voor indie-ontwikkelaars.

    Overigens hoop ik wel dat Microsoft even doorzet met dat HoloLens. De originele Surface was ook al zo’n project dat zijn tijd ver vooruit was, veel potentie had en vervolgens toch nooit op de markt is verschenen. Zo jammer.

  3.   
    WoKingNL's avatar

    True, maar hoewel dit leuk is voor de consument zie ik er toch wel veel mee potentie in voor bedrijven. Zoals de samenwerking met nasa eigenlijk al aangaf. Met kinect was het inderdaad andersom maar in de presentatie van dit product pakken ze het toch net wat anders aan. Ben benieuwd πŸ™‚

  4.   
    Tom's avatar

    Voor bedrijven (alsmede game-ontwikkelaars) is het natuurlijk enorm handig. Maar ook in het thuisgebruik hebben hologrammen wellicht een leuke toekomst. Als consument wordt de mens continu gedreven door het zien van informatie en beelden, hologrammen zouden eindeloos op je mobiel moeten kijken kunnen verhelpen. Overal schermen, overal interactiviteit. Futuristic shit.

  5.   
    WoKingNL's avatar

    Zeker! Ik zat tijdens de hele microsoft windows 10 presentatie giddy as hell te fanboyen over alles πŸ˜›
    Het probleem blijft alleen met consumenten dat ik niet verwacht dat mensen snel dingen kopen die ze op hun hoofd moeten zetten net als dat oculus een niche vult is dit in het consumenten geval erg niche.
    Kijk de echte toekomst is deze tech in contactlezen natuurlijk of contactlenzen die via externe hardware draadloos hologrammen genereren. Future is now πŸ˜›