Microsoft werkt aan fix voor snellere Xbox One-controller

De Xbox One-controller is, net als zijn voorganger, geliefd bij velen. Toch is er wel kritiek, want het duurt ongeveer 5 seconden voordat je controller verbonden is met de Xbox One-console. Hoe rampzalig!

Goed nieuws voor iedereen die nogal ongeduldig is, want Microsoft heeft laten weten dat het druk bezig is om het proces te versnellen. Nieuwe firmware is in aantocht om verbetering door te voeren en momenteel is een groep Xbox Preview-leden al aan de slag met de nieuwe firmware.

Fijn dat dit probleem eindelijk aangepakt wordt of complete onzin? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    5 seconden? oke ik snap dat het vervelend kan zijn. Maar als je dat echt een probleem vind dan stel je je zelf een beetje aan

  2.   
    Tom's avatar

    Als je van Xbox 360 overstapt naar de One, valt wel meteen op dat de controller qua verbinding maken een stuk trager is. Dat kan best irritant zijn als dat ding op spaarstand is geslagen, net als je ‘m nodig hebt. Ik merk het vaak genoeg met het pauzeren van een video of snel reageren op een notification.

    Toch fijn dat Microsoft ernaar kijkt, sneller is toch wat fijner imho.

  3.   
    Basman01's avatar

    Ik heb bij met het probleem dat ik op een kleine kamer zit ,hierdoor verliest mijn controller regelmatig de connectie met mn xbox(kan ook aan die router liggen die ernaast staat ๐Ÿ˜› ) ,hopen dat dit misschien ook de connectie verbeter ๐Ÿ™‚

  4.   
    OllieDenZotn's avatar

    Nog nooit op gelet en nog geen last van gehad. Dit is muggenziften imo!

  5.   
    Daan's avatar

    PlayStation 4-controller connect binnen 3 seconden!! #fanboy #sarcasme

    Even zonder dollen: Mensen kunnen wel 5 seconden wachten toch? ๐Ÿ™

  6.   
    Sa.'s avatar

    Ja ik merkte et wel meteen ja, hij knipperd 3 keer aan en uit en bij de 4de keer aan blijft het lampje ook aan. Maargoed, het is niet een gigantisch probleem. Fijn dat ze er toch even naar kijken bij MicroSoft:)

  7.   
    gamepower's avatar

    heb ik geen probleem mee, ik pak mijn controller duw deze aan en tegen dat ik omgedraaid ben en in de zetel zit, heb ik al beeld.. dus ik snap het probleem niet, nu ja sneller is altijd beter

  8.   
    Tom's avatar

    gamepower schreef, "heb ik geen probleem mee, ik pak mijn controller duw deze aan en tegen dat ik omgedraaid ben en in de zetel zit, heb ik al beeld.. dus ik snap het probleem niet, nu ja sneller is altijd beter"

    Als je constant gamet zul je er sowieso weinig last van hebben, รฉรฉn keer aanzetten en gaan. Maar als je de Xbox One een beetje als mediaspeler (DVD’tje, Twitch, YouTube) gaat gebruiken en de controller vaker op slaapstand schiet, dan valt het wat sneller op.

    Wil je snel een reclame skippen of een binnenkomend bericht lezen, dan ben je vaak wat laat als je eerst die controller nog aan moet zetten.

    Minieme frustratie verder, maar het viel mij in ieder geval toch op.

  9.   
    ShadyXL's avatar

    Wauw, 5 seconden.. Wat een ramp zeg! Kunnen gamers serieus niet een paar seconden extra wachten? ๐Ÿ˜› Van mij mogen ze de controller zo aanpassen dat ie na 10 seconden verbindt.

  10.   
    Noice!'s avatar

    Tom schreef, "Als je van Xbox 360 overstapt naar de One, valt wel meteen op dat de controller qua verbinding maken een stuk trager is. Dat kan best irritant zijn als dat ding op spaarstand is geslagen, net als je ‘m nodig hebt. Ik merk het vaak genoeg met het pauzeren van een video of snel reageren op een notification.
    Toch fijn dat Microsoft ernaar kijkt, sneller is toch wat fijner imho."

    “Xbox Pause” ??

  11.   
    Tom's avatar

    Mijn Xbox One moest per se op Nederlands staan, dus nu zit ik zonder handige voice-commands met Kinect. Zou inderdaad meteen de uitkomst zijn geweest, maar Microsoft lijkt weinig vaart te zetten achter de lokalisering van Kinect.

  12.   
    Sam12-45_'s avatar

    Kunnen ze niet beter eerst op andere dingen focussen en dan pas dit soort problemen aanpakken? Ik vind het overigens best wel onzin. Het duurt maar 5 seconden…

  13.   
    Invictus's avatar

    Wow wat erg! Nee even serieus, hoe durven mensen dit een ‘probleem’ te noemen? ๐Ÿ˜€

  14.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik heb er totaal geen last van gehad, ik heb me der nooit aan gestoord #wwe