Nintendo trekt stekker uit Club Nintendo

ightAl jarenlang beloont Nintendo haar trouwe fans door middel van sterren, welke je krijgt door je console of game te registreren bij Club Nintendo. Met deze sterren kan je in hun Club Nintendo-sterrencatalogus een hoop toffe items halen, bijvoorbeeld Mario Kart 8 broches of een Yoshi-rugzak. Helaas heeft Nintendo aangekondigd met Club Nintendo te gaan stoppen, de reden hiervan is dat ze een nieuw beloningsprogramma gaan invoeren. Wat betekent dit voor jouw overige sterren? Voorlopig niets, je kunt de aankomende maanden nog al je sterren uitgeven, echter zit er wel een vervaldatum op je sterren. De sterren vervallen allemaal op 30 september 2015, tot die tijd gaat Nintendo proberen toffe nieuwe items in de sterrencatalogus te zetten, zodat je met jouw verdiende sterren nog toffe producten kan kopen.

1 april 2015: vanaf deze dag stopt Nintendo geen productregistratiekaarten meer in de verpakking van in de winkel verkrijgbare games, dus je kunt die niet bij Club Nintendo registreren. Je kunt nog wel productregistratiekaarten vinden bij games die al vóór deze datum op voorraad waren.

20 april 2015: op deze dag kun je geen digitale producten meer registreren, die je in de Nintendo eShop hebt gedownload. Na deze datum zullen producten die je in de Nintendo eShop hebt aangeschaft, niet langer verschijnen op de Club Nintendo-pagina met je geregistreerde games en systemen. Daarnaast zullen er niet langer enquêtes beschikbaar zijn voor downloadsoftware.

30 september 2015: het Club Nintendo-programma wordt beëindigd. Vanaf deze dag kunnen zich bijvoorbeeld geen nieuwe leden meer aanmelden, kunnen geregistreerde leden niet langer inloggen, kun je geen sterren meer verdienen en kun je geen sterren meer inwisselen voor artikelen in de sterrencatalogus.

Aan een nieuw loyaliteitsprogramma wordt nog hard gewerkt achter de schermen bij Nintendo. Nintendo beloont de gebruikers, die zich aan het begin van de launch aanmelden, voor dit nieuwe nog onbekende, programma. De eerste gebruikers krijgen namelijk een downloadcode voor Flipnote Studio 3D, voor op de Nintendo 3DS. Voor meer informatie raadt Nintendo je aan om de website van Nintendo in de gaten te houden.

Ben jij lid van Club Nintendo? Sinds wanneer? En hoeveel sterren heb jij nog te spenderen? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ik zit nog aan 4100 sterren, hoop wel dat ze nog wat leuks toevoegen aankomende maanden. Mn sterren van vroeger waren allang verlopen helaas maar deze zijn allemaal redelijk recent. Anders geef ik het maar uit aan dat t-shirt van mario kart ofzo 🙁

  2.   
    Hielke's avatar

    Aahw, ik weet nog wel van het begin van de Wii dat ik een stel van die dingen had. Nooit voor iets erg speciaals gebruikt, heb er alleen het internetkanaal van de Wii mee gekocht toen dat nog euries kostte.

  3.   
    G-6's avatar

    Ik heb m’n Nintendo-aankopen wel geregistreerd maar nooit van de sterren gebruik gemaakt.
    Misschien maar eens doen als er de komende paar maanden wat leuks langskomt.

    Ik zal het niet gaan missen, alleen hopen dat het nieuwe programma wel de moeite waard is.

  4.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Wat een vreselijke dienst is dit zeg, had een paar jaar geleden Club Nintendo ontdekt en had toen even al mijn Wii, DS, 3DS en Wii U codes geregistreerd, had uiteindelijk een CD van Zelda gekocht, maar had nog heel veel sterren over van al die jaren (2007 – 2013), kijk ik nu op me account, staat er helemaal niets meer op! Lekker, kan ik weer vanaf het begin beginnen! Mooi dat de dienst gaat stoppen want ik heb er toch niet veel aan gehad!

  5.   
    Pater100's avatar

    Ben al vanaf 2007 lid! Heb al redelijk wat gekregen via het systeem. Ben nu aan het sparen voor die toffe yoshi rugzak. Heb alleen nog wat sterren nodig!! Heb er nu 4500! En heb er 6500 nodig………. Zucht! Als iemand deze kaartjes nog over heeft?

  6.   
    Flippow's avatar

    Jammer dat het stopt. Heb in de loop der jaren toffe dingen er mee besteld. Een ds spelletjes rek en een jaar abonnement op het Nintendo blad. Ze hadden best leuke unieke spullen