PlayStation 4 inmiddels 18,5 miljoen maal verkocht

In een Japans persbericht laat Sony weten dat de PlayStation 4 wereldwijd per 4 januari 2015 18,5 miljoen maal is verkocht. Gedurende het ‘holiday shopping season’, ruwweg de laatste twee maanden van 2014, is Sony’s console maar liefst 4,1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Het Japanse bedrijf voegt daar nog aan toe dat er op 2 januari van dit jaar 10,9 miljoen actieve PlayStation Plus-leden zijn. Daarnaast zijn er circa 81,8 miljoen PlayStation-games verkocht, waarbij een snelle rekensom ons leert dat dit betekent dat de gemiddelde PlayStation 4-bezitter vier รก vijf PlayStation 4-games aangeschaft heeft.

Hiermee lijkt Sony met zijn PlayStation 4 een comfortabele voorsprong te hebben op rivaal Microsoft met zijn Xbox One. Yusuf Mehdi, verantwoordelijk voor de Business Strategy en Marketing van Xbox, liet immers begin november 2014 weten dat Microsoft destijds ‘binnenkort’ 10 miljoen Xbox Ones verkocht zou hebben aan retailers.

  1.   
    Weits's avatar

    Dit is voor Microsoft wel een vervelende achterstand. Ik ben dan wel een PlayStation gamer maar vind het toch jammer dat Microsoft zo’n grote achterstand heeft. ik ben namelijk van mening dat als er meer concurrentie is dat er betere games en platformen tot stand komen.

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Dat zijn zeer mooie verkoop cijfers voor de ps4 in net iets meer dan jaar tijd.

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Leuk om te horen, heb er ook een. Vraag me af hoeveel Ps3’s in zijn tijd na zolang er waren verkocht. Wanneer komen de XBOX One cijfers?

  4.   
    firehopper211's avatar

    Of dit ooit het eventuele aantal van de PS2 gaat halen, is nog maar de vraag. De PS4 verkoopt als een gek! ๐Ÿ™‚

  5.   
    Admigo's avatar

    De PS4 gaat de goede kant op. Alleen ik vind de updates minder. ๐Ÿ™

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Bram_M99″ schreef, "Leuk om te horen, heb er ook een. Vraag me af hoeveel Ps3’s in zijn tijd na zolang er waren verkocht. "

    Circa 10 miljoen, als ik me niet vergis. Het is echter slecht te vergelijken doordat de PS3 in Europa veel later beschikbaar was.

    Wanneer komen de XBOX One cijfers?

    Als Microsoft ze bekend wil maken. Waarschijnlijk dus bij een mijlpaal als 15 of 20 miljoen oid.

  7.   
    Thijs.'s avatar

    De wii U is inmiddels ( volgens google ) 6.17 miljoen keer verkocht. De xbox one 10mil dat wil zeggen dat de ps4 meer is verkochtt dan die twee bij elkaar ( rekeken held hiero ) das toch gruwelijk eigenlijk

  8.   
    Ryan2000's avatar

    Van die 18,5 miljoen ben ik er een van ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  9.   
    HeerBloedbad's avatar

    ik ben nog beetje sceptisch over de ps4 maar ben toch wel blij dat ik hem heb, 1x wat raars meegemaakt en dat was hij werpte me disc telkens uit maar na die gladde kap erafhalen en een schroefje vastdraaien (?!?!?!?) doet ie het gewoon weer. hoop wel dat ie in 2015 wat vaker aan zal staan ๐Ÿ˜‰

  10.   
    MRvink's avatar

    Wajoow SONY Zijn echt wel RIJKE tattas!

  11.   
    Daniel Z's avatar

    Fantastisch om te horen. Op deze manier ziet de toekomst er positief uit voor de PlayStation 4 en Sony. Dat ze maar uit de rode cijfers kunnen klimmen.

  12.   
    Invictus's avatar

    Wat een getallen zeg! ๐Ÿ˜ฎ

  13.   
    gamepower's avatar

    daar is 1tje van mij bij ๐Ÿ™‚ toch blijf ik het onterecht vinden van de verkoopcijfer!
    er zijn consoles die het meer verdienen, maar wie ben ik om daar over te oordelen!
    maar zeer mooie cijfer!!

  14.   
    PSPfreaky's avatar

    Zeker geen verkeerd aantal! Ik hoor zelf in de omgeving dat velen nog een PS4 willen halen, dus die verkopen zullen dit jaar vast nog lekker stijgen!

    Ik hoop stiekem op een PS4 met 1TB geheugen of meer ๐Ÿ™‚

  15.   
    dav1d's avatar

    Echt raar, de X one is zo veel beter.

  16.   
    Goregash's avatar

    Voelt een beetje weinig. En dan niet alleen sony maar alle consoles. Ik dacht dat ze echt wel een hoger aantal zouden hebben dan dat. Nu heb ik zelfs nog minder begrip voor de server problemen…

  17.   
    Jeroenvk94's avatar

    PS4 Masterrace!