Sony geeft 10% korting in PlayStation Store ter compensatie downtime

Kerst was geen fijne periode voor veel gamers, want zowel het PlayStation Network als Xbox Live lagen er uit. Sony Computer Entertainment beloofde een compensatie vanwege de downtime die de DDoS-aanval veroorzaakte en het bedrijf heeft nu diverse details bekendgemaakt.

As promised, as a thank you to all of our PSN members, we are happy to announce the details of the 10% PlayStation Store discount.
PlayStation-bezitters krijgen vijf dagen gratis PlayStation Plus en tien procent korting in de PlayStation Store. Voor de gratis dagen Plus hoef je niets te doen, Sony zal een e-mail sturen met de bevestiging dat je vijf dagen de service erbij hebt gekregen.
Also, for those PS Plus members impacted by the PSN service interruption over the holidays, we have started to roll out the five-day PS Plus membership extension, no action is required on your part. You will receive an email in the coming days with a confirmation of details about the extension.
Vanaf vrijdag 23 januari, om 10:00 uur, zal de tien procent korting ingaan waarmee je games uiteraard voor minder geld kunt aanschaffen. Deze compensatieregeling duurt tot en met maandag 26 januari 10:00 uur. Om gebruikt te kunnen maken van de korting, zul je bij aankoop van een game of DLC een kortingscode in moeten vullen bij het afrekenen in de PlayStation Store. Deze code is in de Store te vinden en zal ook op Twitter verschijnen.

Wel zijn er bepaalde aankopen uitgesloten van deze korting, namelijk PlayStation Plus, Music Unlimited en video content die je kunt huren. Vinden jullie dit een prima compensatie?

  1.   
    KristelNL's avatar

    Net gisteren een aankoop gedaan, the wolf among us, dit bericht suckt, al was mn korting maar 1.34 geweest, voelt toch niet lekkerr

  2.   
    soldierarjan's avatar

    KristelNL schreef, "Net gisteren een aankoop gedaan, the wolf among us, dit bericht suckt, al was mn korting maar 1.34 geweest, voelt toch niet lekkerr"

    Je kon weten dat het eraan kwam en dat het nooit lang meer zou duren.
    Zelf vind ik de korting niet echt spannend de meeste games krijg je niet heel veel korting of zijn in winkel goedkoper.

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Bij deze ook nog een tip.

    De korting geld niet voor één product maar op het totale aankoop van wat je in je mandje hebt gestopt.
    Dus hoe meer (duurdere) digitale producten je toevoegt aan je totale aankoop des te meer je profiteert van de korting, ook al is 10% niet gek veel.

    Maar bij deze vraag ik me of de ca$h cards van Grand Theft Auto 5 Online ook geld, want dat scheelt nogal wat als ik die erbij pak + de HD Remake van Resident Evil die vandaag online is uitgekomen op psn en xbl. 😮

  4.   
    KristelNL's avatar

    soldierarjan schreef, "

    ”KristelNL” schreef, "Net gisteren een aankoop gedaan, the wolf among us, dit bericht suckt, al was mn korting maar 1.34 geweest, voelt toch niet lekkerr"

    Je kon weten dat het eraan kwam en dat het nooit lang meer zou duren.
    Zelf vind ik de korting niet echt spannend de meeste games krijg je niet heel veel korting of zijn in winkel goedkoper."

    Mwaa. Enigzins. Ik vind PS ook wel weer zo gierig dat ze zoiets na de uitverkoop pas doen. Had ik dat even mis..

  5.   
    bjorntukkertje's avatar

    Nou aan ze hadden iets guller kunnen zijn in het aantal dagen extra PlayStation plus xD

  6.   
    Andrevantoever's avatar

    infamous first light is nu ook gratis te downloaden, ook wel een redelijk spel opzich. dat verzacht het toch wel iets?

  7.   
    Moodey's avatar

    Tschja, die 10 procent haalt slechts een deel van de prijs dat verschilt tussen de winkel en psn.. Een game in een shop die redelijk nieuw is kan je voor 50 halen, in de psn store is ie 65 euro en betaal je uiteindelijk nog steeds 9 euro meer en heb je niet eens een doosje of dat je t kan ruilen..

  8.   
    Thijs.'s avatar

    Dus je kan naar 3 dagen iets kopen met korting? matig!

  9.   
    nanathan's avatar

    Andrevantoever schreef, "infamous first light is nu ook gratis te downloaden, ook wel een redelijk spel opzich. dat verzacht het toch wel iets? "

    niet als je het maar 5 dagen kan spelen of plus moet aankopen.

    Zelf vind ik dat ze zich er makkelijk vanaf maken.
    De compensatie mocht een stuk groter want dit is eerder promotie dan compensatie

  10.   
    Goregash's avatar

    Wat? hebben we maar 3 dagen voor die korting? WTF is dit voor bullshit :S Ik dacht dat we wel wat langer kregen… Laat maar zitten dan pfff