Windows 10 kan Xbox One-games streamen

Pc-gamers en console-gamers hebben al jaren een flinke fittie over wie er nou superieur is. PC Master Race of toch gewoon op de bank lekker gamen? Microsoft trekt zich niets aan van deze ruzie en introduceert in Windows 10 een nieuwe feature die pc- en console-gamers dichter bij elkaar moet brengen. Windows 10 stelt eigenaren van een Xbox One namelijk in staat om Xbox One-games naar een Windows 10-apparaat te streamen.

Alle Xbox One-games die in jouw bezit zijn kunnen nu ook op de pc gespeeld worden. Deze feature is bijvoorbeeld handig als de enige tv in huis bezet is met een avondje The Voice of Holland terwijl jij lekker in Destiny wilt knallen. Windows 10 draait ook op laptops en tablets ook daar zul je Xbox One-games op kunnen gaan streamen. Zo liet Microsoft tijdens hun presentatie van vandaag zien hoe Forza Horizon 2 al streamend op een Surface Pro 3 werd gespeeld. Het lijkt er wel op dat je een controller nodig hebt om Xbox One-games op een Windows 10 device te kunnen spelen. Microsoft heeft hier echter nog niets over gezegd.

  1.   
    noah81's avatar

    Betekent dit ook dat de graphics van de xbox games nog beter worden met een goeie pc of werkt dat niet zo?

  2.   
    R1chardTM's avatar

    ”noah81″ schreef, "Betekent dit ook dat de graphics van de xbox games nog beter worden met een goeie pc of werkt dat niet zo?"

    Nee, de Xbox One levert de processor en grafische kracht. Zo kun je dus ook Xbox One-games naar een slappe pc of tablet streamen.

  3.   
    Dynastickiller's avatar

    Ps4 remote play alleen dan voor Windows pc, echet chill dit. zal ook wel voor Android komen dan

  4.   
    noah81's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”noah81″ schreef, "Betekent dit ook dat de graphics van de xbox games nog beter worden met een goeie pc of werkt dat niet zo?"

    Nee, de Xbox One levert de processor en grafische kracht. Zo kun je dus ook Xbox One-games naar een slappe pc of tablet streamen."

    Ok das weer jammer dan 🙂

  5.   
    assassin_MKA's avatar

    Stream je dan vanuit je eigen Xbox One thuis of via de cloud? Dus ik bedoel moet je hiervoor Xbox One in bezit hebben?

  6.   
    assassin_MKA's avatar

    Ik heb mijn antwoord al. Je streamt vanuit je eigen Xbox.

    Ik heb gelezen dat ook een cross-play functie komt naar de Windows 10. Dat betekent dat PC gamers samen met Xbox gamers op dezelfde servers kunnen spelen. Tijdens de conferentie hebben ze blijkbaar Fable gespeeld met 2. Ene gerunt op pc (dus geen streaming) de andere op xbox.

    Persoonlijk vind ik dit een heel slecht idee. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik ben overgestapt naar de console is de cheating op PC. Als ze straks samen kunnen spelen, betekent dit dat er meer cheaters zullen komen op Xbox One. Een andere oneerlijkheid is Keyboard-mouse tegenover controller.

    Ik vind dat de console en de PC platform gescheiden moet blijven.
    Ik hoop dat de Playstation niet dezelfde weg volgt.

  7.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Xbox for the win!

  8.   
    Admigo's avatar

    Toch een reden om misschien een Xbox One te kopen. Dit is wel vet.

  9.   
    Admigo's avatar

    Toch een reden om misschien een Xbox One te kopen. Dit is wel vet.