GTA 5 genereerde 31 miljoen dollar aan omzet… enkel digitaal… in januari

Dat GTA 5 ontwikkelaar Rockstar geen windeieren heeft gelegd, weten we al langer. Toch blijven we ons elke keer weer verbazen wanneer nieuwe cijfers rond de game worden vrijgegeven.

Uit data van analistenbureau Superdata, dat sinds kort ook consolegames meeneemt in zijn onderzoeken, is gebleken dat GTA 5 enkel in januari op de digitale platformen goed was voor een omzet van 31,8 miljoen dollar. Het geld dat binnen werd gesleept met microtransacties is hierbij ook meegerekend.

Call of Duty: Advanced Warfare deed het overigens ook allesbehalve slecht met een omzet van 23,5 miljoen dollar. Opvallend genoeg is het relatief oude Black Ops 2 nog steeds in de top 10 te vinden.

Uit onderzoek van Superdata blijkt dat het meeste geld wordt binnengesleept via het PlayStation Network. 63 procent van de omzet in bovenstaande top 10 werd gegenereerd op een PlayStation-platform, waarbij 43 procent enkel van de PlayStation 4 afkomstig was. De PlayStation 4 en Xbox One samen zijn op digitaal gebied goed voor 70 procent meer omzet dan hun voorgangers.

Een snelle rekensom leert dat enkel de games in onderstaande top 10 in januari goed waren voor 133 miljoen dollar aan digitale omzet, waarvan 83 miljoen naar Sony’s bankrekening ging. Het moge duidelijk zijn: digitale distributie en DLC zijn big business.

  1.   
    Supermanneke's avatar

    ’t Is wel netjes. Maar ik denk dat het in het niets valt bij veel PC games. World of Tanks en World of Warcraft maken denk meer omzet per maand. ’t Is natuurlijk niet direct winst. Maar het is wel leuk om te zien ;).

  2.   
    steuffie's avatar

    Sick

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Je kan aan mij doneren Rockstar …

  4.   
    assassinkarsten's avatar

    zo zie je maar weer dat er toch echt wel geld in zit