Nintendo: De Wii U is nog niet dood

De bekende (en beruchte) analist Michael Pachter deed eerder deze week een gewaagde uitspraak. De man beweerde dat de Wii U geen toekomst meer heeft en dat het apparaat beschouwd kan worden als een mislukking. Volgens hem zou Nintendo er goed aan doen om de Wii U te laten vallen en met een compleet nieuwe, volwaardige new-gen console op de proppen te komen.

Pachter wond er geen doekjes om en brandde de Wii U keihard af:

I think that they are still in denial about the Wii U failure. You keep seeing this stat so we’re up 82 per cent – yeah, 40,000 units went to 70,000 units. Who cares? You’re still trailing the other guys by a mile.
Nintendo-baas Satoru Iwata heeft gereageerd op Pachters uitspraken en duidelijk laten blijken dat hij het niet eens is met de analist. Volgens Iwata heeft de Wii U zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt en hij verwacht dat het apparaat in 2015 grote successen zal boeken:
I believe the Wii U business still has considerable room for growth, as a number of software titles that are compatible with the console are slated for release in 2015.
Wel gaf Iwata eerlijk toe dat er vooral in het westen nog terreinwinst te boeken is; in Japan lijkt de markt redelijk verzadigd:
The way Japanese gamers enjoy video games is different from their counterparts in the West. More and more Japanese gamers play on smartphones and 3DS hand-held devices. On the other hand, a majority of gamers in Europe and the US still connect their consoles to TVs and play them on a bigger screen. In the global video game market, game titles for consoles are still dominant, and that market is much larger.
Ben jij het eens met Pachter en denk je dat de Wii U ten dode opgeschreven is, of heb je nog vertrouwen in het apparaat?

  1.   
    Metalhead95's avatar

    Dus binnenkort wel ๐Ÿ˜›

  2.   
    King of Heroes's avatar

    Ik ben van plan om een te kopen

  3.   
    Bacotje's avatar

    Ja ik denk er ook aan om er nog 1 aan te schaffen. Alleen dat megablok van een controller vind ik een minpunt van dit apparaat. Doe mij maar gewoon een nunchuk.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik wil er ook nog wel eens kopen, alleen tablet van een controller kan ik niet aan wennen,
    Er zijn gelukkig normale controllers dus neem ik z’n 1 bij

  5.   
    noah81's avatar

    Bacotje schreef, "Ja ik denk er ook aan om er nog 1 aan te schaffen. Alleen dat megablok van een controller vind ik een minpunt van dit apparaat. Doe mij maar gewoon een nunchuk."

    Nunchuk is echt ideaal, vooral bij shooters gebruik ik hem graag maar moet zeggen dat ik de nieuwe megablok niet storend vind. Vooral als me kinderen erop willen en ik gewoon tv wil kijken is dat ideaal.

  6.   
    michael030's avatar

    De gamepad is prima te doen. enige minpunt is de accu.

  7.   
    mlgpro360's avatar

    Gewoon meer van die klassieke Nintendo titles uitbrengen, dan zal het nooit dood gaan. ๐Ÿ˜‰

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    nog niet

    Oei, oei, oei Nintendo. ๐Ÿ˜ณ

  9.   
    LennartvA's avatar

    Haha inderdaad, die ‘nog’ viel ik ook over ja!

  10.   
    FireBallz's avatar

    ja maar wat moet je anders zeggen als Nintendobaas…, ja inderdaad hij is morsdood we geven het op?