Xbox One breekt verkooprecord in januari

Sinds de prijsverlaging in Amerika doet Microsoft goede zaken met de Xbox One. Zowel in november als december was de Xbox One de bestverkochte console in de VS en ook in januari heeft het apparaat de kassa’s weer flink doen rinkelen.

Volgens Microsoft werd de Xbox One in januari een recordaantal keer verkocht en werden er meer games per console verkocht dan op alle andere platformen. Opvallend genoeg zegt Microsoft niet dat het in januari wederom Sony heeft verslagen, wat er mogelijk op wijst dat de PlayStation 4 het nog net even iets beter deed. Mike Nichols, marketing corporate vice president bij Microsoft, vertelt:

We are grateful to our loyal Xbox fans for their continued support. With a special $349 price for Xbox One in the US and an unprecedented lineup of Xbox exclusives including Fable Legends, Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider and Forza Motorsport 6 plus a host of blockbuster third-party titles such as Battlefield Hardline, Evolve and The Witcher 3: Wild Hunt all coming this year, 2015 is shaping up to be another amazing year for Xbox fans.
Als Microsoft de prijsverlaging ook zou doorvoeren in Europa, zouden we hier mogelijk soortgelijke successen zien. Helaas lijkt dat er voorlopig nog niet in te zitten; Microsoft gaf eerder al aan dat het niet van plan is om de prijs buiten de VS te verlagen.

  1.   
    mlgpro360's avatar

    Zal vast ook wel helpen hierzo, in Nederland.

  2.   
    gamepower's avatar

    mooi voor MS de xbox one is dan een een topconsole en blijkbaar begint iedereen dat nu wel te snappen, na een moeilijke start.

  3.   
    Throbert's avatar

    Wel sneu dat de prijs verlaagd moet worden voordat mensen een XBox One kopen.

  4.   
    Tom's avatar

    Throbert schreef, "Wel sneu dat de prijs verlaagd moet worden voordat mensen een XBox One kopen."

    Beetje domino-effect geweest van die slechte start misschien? Terwijl potentiële kopers twijfelen, kopen hun vrienden en kennissen in de tussentijd een PlayStation 4, waardoor er weer meer twijfel ontstaat. Zo zag ik een boel vrienden langzaamaan vallen voor Sony’s kamp, na eerdere generatie(s) voor Xbox gesetteld te zijn.

  5.   
    thijsknvb's avatar

    Toch krijg ik hierbij weer hetzelfde gevoel toen de xbox one hier een jaar later uitkwam. Nu word alleen de prijs in Amerika naar beneden geschroeft (ik snap heus wel waarom) maar dan zijn de kopers in Europa en andere continenten weer de sjaak want die mogen wel de volle mep neerleggen terwijl ze ook nog eens later aan de slag er mee konden. Natuurlijk was hij in sommige landen in Europa eerder uit maar wij worden een beetje dubbel genaaid voor mijn gevoel.

  6.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    De VS is ook echt het land van de Xbox one 😀 #WWE