Codemasters hint naar Overlord 3

In 2007 verscheen Overlord, een grappige action-adventure-game die werd ontwikkeld door het Nederlandse Triumph Studios. Een sequel en twee spin-offs volgden in 2009, maar sindsdien is het angstvallig stil gebleven rond de franchise. Een reeks tweets van Codemasters doet echter vermoeden dat we in de toekomst opnieuw in de huid van de Overlord kunnen kruipen.

Op de Codemasters Twitter-account meldde het Britse bedrijf dat een bijeenkomst van mensen die de zonsverduistering wilden bekijken, ruw verstoord werd toen de lucht rood kleurde, de aarde begon te schudden en een object uit de lucht stortte. Onderstaande foto van dit object zal Overlord-fans bekend voorkomen.


Niet veel later werd de officiële Twitter-account van Overlord overgenomen door Gnarl, die optrad als Minion-adviseur in de Overlord-games. Deze maakte enkele mopperende opmerkingen en voordat hij weer vertrok, meldde hij:
This won’t be the last you hear from us meat sacks, remember…
Codemasters lijkt dus duidelijk te hinten naar een terugkeer van de Overlord-franchise. Bovendien heeft Triumph Games al sinds Age of Wonders III, dat in maart 2014 verscheen, niets meer van zich laten horen. Het is dus absoluut niet ondenkbaar dat het derde Overlord-deel momenteel in Delft wordt onthuld!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Heb overlord 1 en 2 beide op steam maar niet veel tijd ingestoken. ookal lijkt het me wel tof om een nieuw deel van deze franchise te zien

  2.   
    Hitman047's avatar

    Ik was heel even enthousiast. Een volwaardige Overlord 3 zou tof zijn, maar ze lijken naar een mobiele game te hinten? 🙁

    Triumph werkt overigens nog volop aan AoW 3 (ze hebben net een expansion aangekondigd) en Codemasters is eigenaar van de IP, dus het is ook mogelijk dat ze de game door een andere studio laten ontwikkelen.

  3.   
    MikeGevers's avatar

    Ik zou het wel tof vinden, Overlord 3. Ik heb alleen al in het eerste deel 60+ uur gestoken 8)

  4.   
    Koen's avatar

    Een mobiele versie is ‘helaas’ best goed mogelijk. Het besturen van de minions is iets wat op een touchscreen goed tot zijn recht zou kunnen komen. De vraag naar een volwaardige game lijkt me daarnaast ook niet erg groot. Desondanks houd ik hoop 🙂

  5.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Het zou was zijn als het een mobile game word