GN Lunchtip: Michael uit GTA 5 verkoopt wapens… met een twist


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

In onderstaand reclamespotje zien we hoe Ned Luke, de acteur die de rol van Michael in GTA 5 vertolkt, wapens verkoopt in een wapenwinkel in New York. Het filmpje heeft echter een twist: de wapens die worden verkocht, hebben allemaal een gruwelijke geschiedenis. De รฉรฉn is gebruikt bij een schietpartij op een middelbare school, met de ander schoot een klein meisje per ongeluk haar broertje dood. Een adembenemende eye-opener voor alle voorstanders van wapenbezit.

Met dank aan DutchGamer-W- voor de tip!


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Battlefield: Hardline steekt de draak met Call of Duty: Advanced Warfare.

Eet smakelijk!

  1.   
    420blazeit's avatar

    Wat een slechte acteurs.

  2.   
    Tom's avatar

    Raar om Michael te horen terwijl hij dat soort serieuze zaken verkondigt. Stiekem toch aan het wachten totdat hij oppert om een auto door die etalage te klappen.

    Maar ja, toch goede zaak om zo’n eye-opener te maken. Wapens moeten lekker legaal blijven in de Verenigde Staten (want ‘Murica), maar iets meer regulering voor die poffertjes zou dat land geen kwaad doen.

  3.   
    Deadstriker's avatar

    Wat een bullshit, propaganda om wapens te verbieden..

  4.   
    420blazeit's avatar

    Tom schreef, "Raar om Michael te horen terwijl hij dat soort serieuze zaken verkondigt. Stiekem toch aan het wachten totdat hij oppert om een auto door die etalage te klappen.
    Maar ja, toch goede zaak om zo’n eye-opener te maken. Wapens moeten lekker legaal blijven in de Verenigde Staten (want ‘Murica), maar iets meer regulering voor die poffertjes zou dat land geen kwaad doen."

    Precies, betere background checks en verplicht een aantal keer schietles volgen.

  5.   
    UncreatedKoen's avatar

    Zoals Tom al zei. Raar om Michael te horen maar niet te zien eigenlijk. Want hij ziet er anders in het echt uit.
    Maar on topic:

    Deze reclames vind ik zelf geweldig om te zien want ze laten echt mensen hun ogen openen dat als ze het doen dat het niet nog een keer moet gebeuren.

    Er is ook een game gemaakt over depressie en zelfmoord en die heet: The Static Speaks My Name.
    Het is niet echt een game game maar het laat wel echt zien hoe je jezelf van het leven beroofd en toen ik het speelde was het echt meeslepend. Niet leuk natuurlijk maar wel meeslepend.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Top reclame voor een goed doel.

    Zelfs als je het reguleert zijn er mafkezen die door de keuring heen komen.
    Al kan ik ook wel wat argumenten verzinnen tegen het feit dat enkel de overheid wapens mag gebruiken. ๐Ÿ™‚

  7.   
    Flapjack's avatar

    soort van roken is dodelijk en schadelijk voor anderen alleen dan voor wapens? zou standaard daar moeten zijn. of eigelijk op elk product dat opzettelijk schadelijk is voor de maatschappij. de consequenties zijn voor de verantwoordelijke. het blijft alleen wel een heikel om dat aan wetten en banden te leggen, want wanneer is iemand verantwoordelijk genoeg om met wapens om te gaan. iets van een keuring? ofzo…
    of beter nog make love, not war ๐Ÿ˜› smeed de wapens om in kinderwagens, probleem opgelost. uit je frustratie maar lekker met de vuist. en wapens voor persoonlijke bescherming is helemaal hypokriet, als je iemand dood, heb je en een trauma en een dikke kans op gevangenisstraf en soms zelfs ook de dood.

  8.   
    Sa.'s avatar

    Ja gewoon beter controleren denk ik. Niet aan elke lul die de winkel binneloopt een pistool meegeven. Vergunningen voorkomen denk ik al een hele hoop ellende. Ik denk niet dat je als overheid mag verwachten dat het gehele volk de verantwoordelijkheid kan opbrengen om zorgvuldig met dit soort wapens om te gaan. Er zitten altijd rotte appels tussen die ermee gaan schieten of er niet veilig mee omgaan (kinderen die erbij kunnen enzo).

  9.   
    Tom 2.0's avatar

    Deadstriker schreef, "Wat een bullshit, propaganda om wapens te verbieden.."

    Iets onder de aandacht brengen heet geen propaganda. Ik vind dit een goede manier om te laten zien dat een pistool in huis je niet ”veiliger” maakt.

  10.   
    420blazeit's avatar

    Tom 2.0″][quote=”Deadstriker schreef, "Wat een bullshit, propaganda om wapens te verbieden.."

    Iets onder de aandacht brengen heet geen propaganda. Ik vind dit een goede manier om te laten zien dat een pistool in huis je niet ”veiliger” maakt.[/quote]
    Ookal is dit natuurlijk dik gefinancierd door de anti-wapen lobby daar.

  11.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Best raar om het zoo te horen, in plaats van in de game.

  12.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Had em al gezien

    Vond het toen al verdacht velen op micheal klinken ๐Ÿ˜€

  13.   
    Musicman88's avatar

    Belachelijk. Als je koter je wapen kan vinden / pakken, dan is het jou schuld dat je het niet goed genoeg opgeborgen hebt. En niet de schuld van het wapen dat je dan niet had moeten kopen. Want die keer dat je het nodig gaat hebben als ze je proberen te overvallen…….dat bedoel ik.

    Is hier in NL trouwens verplicht om als wapeneigenaar het wapen in een kluis of vergelijkbaar te bewaren, waar andere gezinsleden de code en/of locatie in huis, niet van mogen weten.

  14.   
    GamesPlayers123's avatar

    voor zover ik weet mag je hier in Nederland geen vuurwapens zoals aanvalsgeweren en shotguns in direct bereik hebben (voor het grijpen), lichte handwapens zijn op deze regel een uitzondering. die mag je thuis hebben zolang deze goed en veilig is opgeborgen, anders mag de politie deze in beslag nemen

    vuurwapens zoals aanvalsgeweren moeten op de schietvereniging blijven in een kluis en mogen de schietverenigings trein niet verlaten.

    als je het zeker wil weten zoek het dan zelf op. ๐Ÿ™‚

  15.   
    Musicman88's avatar

    Lichte vuurwapens mag je idd wel thuis hebben met de juiste papieren, lichtere geweren ook (shotguns, windbuks). Licht aan het kaliber waarmee geschoten wordt en wat voor een vergunning dat je hebt.

    Jaagvergunning kun je namelijk wel je shotgun / windbuks mee naar huis nemen, mits goed opgeborgen.

    Maar als ze aan je deur komen vragen of ze het wapen even mogen zien en je vrouw (die dan geen vergunning heeft) zou het ze tonen, dan ben je het direct kwijt. ๐Ÿ˜ณ