Mortal Kombat X krijgt gratis mobiele game voor iOS en Android

Uitgever Warner Bros. en ontwikkelaar NetherRealm hebben aangekondigd dat Mortal Kombat X een free-to-play-game voor mobiele apparaten zal krijgen. De mobiele game wordt omschreven als een hybride fighter/card-game en verschijnt voor iOS en Android, tegelijk met de ‘hoofdgame’ op 14 april.

Ed Boon van NetherRealm vertelde:

NetherRealm Studios has created a Mortal Kombat X mobile experience that allows more players than ever before to play this over-the-top fighting game through their ever-present smartphones, tablets, or other devices. What’s more, we’ve expanded the unique cross-connectivity feature that links the mobile and console versions of Mortal Kombat X, delivering unique rewards to all players for simply playing the mobile game.
De mobiele game kent een uitgebreide selectie van personages (en Fatalities), waaronder Scorpion, Sub-Zero, Raiden en diverse nieuwkomers. Het is nog onduidelijk of de mobiele game hetzelfde aantal personages zal bevatten als de hoofdgame.

Er is tevens een link tussen de mobiele game en de versie voor de consoles en pc. Spelers kunnen via de mobiele game content vrijspelen voor de console- en pc-versie en vice versa. Hiervoor dien je een gratis WB Play-account aan te maken. Hoewel er nog niet door Warner Bros. over gesproken is, verwachten veel mensen dat de mobiele Mortal Kombat X een vorm van microtransacties zal kennen.

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    vet! ga ik zeker downloaden!

  2.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    klinkt leuk, ben benieuwd of het een beetje werkt. Heb vaak wel een beetje moeite met de besturing van mobiele games (wat ongetwijfeld ook aan mezelf ligt)

  3.   
    gamepower's avatar

    Pokemontrainer5optwitch schreef, "klinkt leuk, ben benieuwd of het een beetje werkt. Heb vaak wel een beetje moeite met de besturing van mobiele games (wat ongetwijfeld ook aan mezelf ligt)"

    je bent zeker niet alleen die moeite geeft met de besturing van mobiele games,
    zelf vind ik dat totaal overbodig om een console game te koppelen aan een app, maar mss zijn er sommige die dit leuk vinden?

    ik heb me mateloos geërgerd bij b.v AC U om de blauwe kisten te openen via een APP gelukkig zijn ze bij de laatste update van de overbodige optie afgeweken