Ontslagen voor de deur bij ontwikkelaar DriveClub

Hommeles bij DriveClub-ontwikkelaar Evolution. Naar het schijnt staat de baan van maar liefst het halve personeelsbestand op de tocht. Twee onafhankelijke bronnen zijn hier vandaag over uit de school geklapt.

Volgens de anonieme bronnen gaat het om 55 medewerkers die op het moment met ontslag worden bedreigd. Hoewel een deel hiervan wellicht op freelance-basis zou kunnen aanblijven, kan er uiteraard nog niets bevestigd worden. Dit is natuurlijk een bittere pil voor Evolution die de een na de andere tegenslag te verwerken hebben gehad tijdens het ontwikkelproces van DriveClub.

Even een kort overzicht: DriveClub stond oorspronkelijk gepland voor een release in november 2013 als launchgame voor de PlayStation 4. Deze datum bleek echter al snel onhaalbaar en de game werd maar liefst een jaar uitgesteld. Toen DriveClub uiteindelijk in oktober 2014 verscheen ging deze launch gepaard met enorme serverproblemen, waardoor de game voor een laantal weken praktisch onspeelbaar was.Toen ook de vooraf groots aangekondigde PlayStation Plus-versie schitterde in afwezigheid, waren de rapen gaar voor Sony en Evolution.

Hoewel Sony nog geen respons heeft gegeven, kondigde het vorige week wel al een reorganisatie binnen Evolution aan en blikte het ook al voorzichtig vooruit op eventuele ontslagen:

Evolution Studios will now focus on DriveClub as a service going forward, in particular, the important launch of the PS Plus Edition. We will be restructuring Evolution Studios to ensure that SCE WWS and in particular, Evolution Studios are in the best position to achieve these goals. Our first party development studios are key to our creative strategy and we are very excited about the future projects being worked on and the role Evolution Studios will play.
We will be looking to relocate team members throughout the studios, but unfortunately some redundancies will be necessary and in those cases we will assist staff in any way we can.
Met name de laatste uitspraak blijkt nu te worden bewaarheid. Hoewel de exacte oorzaak nog niet is genoemd, doen de geruchten de ronde dat het om de financiën en de hobbelige ontwikkeling en launch van DriveClub gaat. Er heerst onder diverse bronnen zelfs angst dat deze ontslagen de opmaat zouden kunnen zijn voor een eventuele sluiting van Evolution.

Het moge duidelijk zijn dat hier het laatste woord nog niet over is geschreven. We houden je uiteraard van verdere ontwikkelingen op de hoogte, terwijl we nog steeds wachten op de definitieve releasedatum van de PlayStation Plus-versie van DriveClub.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Zo te horen gaat het echt niet goed met Driveclub… Ben benieuwd hoe het verder gaat en of de plus versie ooit nog zal verschijnen

  2.   
    Tom 2.0's avatar

    Iets is er binnen die muren compleet verkeerd gegaan tijdens de ontwikkeling en helaas heeft dat consequenties voor de hardwerkende game developer. De ietwat late ”weer-patch” en het constant uitstellen van de gratis versie zal hier veel mee te maken hebben.

  3.   
    Musicman88's avatar

    ”Tom 2.0″ schreef, "Iets is er binnen die muren compleet verkeerd gegaan tijdens de ontwikkeling en helaas heeft dat consequenties voor de hardwerkende game developer. De ietwat late ”weer-patch” en het constant uitstellen van de gratis versie zal hier veel mee te maken hebben."

    Zolang de directie en managers zelf maar buiten schot blijven….ja, weer een heel mooi voorbeeld ervan. 😳

  4.   
    ronineter's avatar

    Ja, dit is wat je krijgt als je een peperdure reclame campagne voert met sportwagens en stuff en dan een slecht product aflevert dat niet aan de verwachtingen voldoet.

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Dit was al groot deel te verwachten na alle problemen met driveclub.
    Maar verder is heel normaal dat na een groot project een deel van mensen weg gaat en ergens anders gaat werken weer.

  6.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    das niet best

  7.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    sebastiaanwwe schreef, "das niet best"

    das opgelost, toch?

  8.   
    UncreatedKoen's avatar

    Zonde, je kan het hun ook niet verwijten dat alles tegen zat 🙁

  9.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "

    ”sebastiaanwwe” schreef, "das niet best"

    das opgelost, toch?"

    Das nog beter 😛