PlayStation Plus-games van maart zijn o.a. OlliOlli 2, Valiant Hearts en Oddworld

Het duurde deze maand verbazingwekkend lang, maar Sony heeft nu dan toch eindelijk de PlayStation Plus-games van de maand maart onthuld. Ook deze maand is het wederom voornamelijk indiegames dat de klok slaat, maar er zitten toch zeker een aantal prima titels tussen. De late onthulling is het gevolg van last-minute onderhandelingen over één of meerdere Plus-games.

Hoewel Sony hier zelf niets over los heeft gelaten, lijkt de kans zeer groot dat dit om in ieder geval Dishonored ging. De url van de PlayStation Plus-update op de PlayStation Blog vermeldt namelijk Dishonored, terwijl deze game verder nergens genoemd wordt. Mogelijk volgt Dishonored dus in één van de volgende maanden als gratis game bij PlayStation Plus.

Met name PlayStation 4-bezitters met een Plus-abonnement zijn de maand spekkoper, want dankzij Cross-Buy kunnen zij maar liefst vier nieuwe titels aan hun catalogus toevoegen. Allereerst ontvangt de PlayStation 4 met Oddworld: New ‘n’ Tasty een remake van Abe’s Oddysee. Daarnaast is het ook de beurt aan Valiant Hearts: The Great War van Ubisoft.

PlayStation 3-eigenaren kunnen aan de slag met Papa & Yo en kunnen zich daarnaast een heuse detective wanen met Sherlock Holmes: Crimes & Punishments. Daarnaast kunnen PlayStation 3-bezitters, evenals PS4-eigenaren, ook hun slag slaan met één van de Vita-titels. Het cartooneske CounterSpy is namelijk voor alle drie de platformen beschikbaar.

Tot slot kunnen met de andere Vita-game ook PlayStation 4-bezitters mee profiteren, want dit is het gloednieuwe OlliOlli 2: Welcome to Olliwood. Deze skateboardgame is direct bij de release gratis en over de voorganger waren wij in ieder geval zeer te spreken.

Zoals gebruikelijk worden de PlayStation Plus-games op de eerste woensdag van de maand beschikbaar, in dit geval is dus morgenmiddag 4 maart. Dit betekent eveneens dat je nog een paar uur hebt om de PlayStation Plus-games van februari te claimen. Dit zijn Apotheon, Transistor, Thief, Yakuza 4, Rogue Legacy en Kick & Fennick.

PlayStation 4:
Valiant Hearts: The Great War
Oddworld: New ‘n’ Tasty
CounterSpy (cross-buy)
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood (cross-buy)

PlayStation 3:
Papa & Yo
Sherlock Holmes: Crimes & Punishments
CounterSpy (cross-buy)

PlayStation Vita:
CounterSpy
OlliOlli 2: Welcome to Olliwood

  1.   
    OMGitsOhMyGoat's avatar

    nice maar komen die games morgen ?

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Met OlliOlli 2 is deze maand voor mij al bijna direct geslaagd. Valiant Hearts lijkt me ook best tof om eens te proberen. CounterSpy is best tof, maar heb ik al. Dishonored was een leuke toevoeging geweest, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik mijn PlayStation 3 eigenlijk nooit meer aan slinger. Papa & Yo en Sherlock kunnen mij daar ook zeker niet toe overtuigen.

    OMGitsOhMyGoat; Klopt, goed punt. Zal het even in het bericht vermelden. 🙂

  3.   
    420blazeit's avatar

    Meh :/

  4.   
    Daniel Z's avatar

    OlliOlli 2 zeker proberen, CounterSpy misschien ook wel lachen. De rest zal ik links laten liggen, hoewel ze nog wel redelijk zijn.

  5.   
    Sam12-45_'s avatar

    Als ik eerlijk moet zijn word ik een beetje moei van al die indie games.

  6.   
    teikedepeike's avatar

    weer indiegames….

  7.   
    stoneface's avatar

    Wat Abe’s Oddysee!!!! Ik heb dat spel op ps1 kapot gespeeld, die sfeer en de geluiden krijg er nog steeds kippenvel van. Is deze ook voor ps3?

  8.   
    Moodey's avatar

    Is sherlock holmes cross buy?

  9.   
    Leon 2.0's avatar

    stoneface schreef, "Wat Abe’s Oddysee!!!! Ik heb dat spel op ps1 kapot gespeeld, die sfeer en de geluiden krijg er nog steeds kippenvel van. Is deze ook voor ps3?"

    Helaas, enkel de PS4-versie is gratis met Plus.

    Moodey schreef, "Is sherlock holmes cross buy?"

    Ook hier, helaas niet!

  10.   
    fdennis's avatar

    Valiant Hearts kan ik iedereen aanbevelen. Hoewel het een type game is die mij normaal gesproken niet aan spreekt. Wist deze game mij aangenaamd te verrassen. Het verhaal in de game is ijzersterk. Ook speelt het lekker weg. Alleen jammer ik dat ik deze game al had gekocht tijdens de sales:(.

  11.   
    Thijs.'s avatar

    jeej goeie maand voor ps vita

  12.   
    max5060's avatar

    Valiant Hearts is een steengoede game, misschien wel mijn persoonlijke favoriet uit 2014. T’is trouwens geen indiegame want het is gewoon ontwikkeld en uitgegeven door Ubisoft. Maar een indie ontwikkaar brengt zijn games zelf uit en dat gebeurt hier ook. Ik breek op het moment van schrijven mijn eigen brein. In ieder geval goede games deze maand!

  13.   
    gatemaster64's avatar

    het zijn misschien indie games, en ja ik had ook gehoopt op wat grotere titels, maar we hebben zeker niet te klagen!

    valiant hearts wou ik al oppakken dus dat is ook mooi meegenomen, en de andere games zien er ook tof uit,ben alleen wel beetje teleurgesteld in de ps3 games.

    zijn genoeg ps3 games weg te geven en dan geven ze games die net op de minimum score zitten.
    ps plus games moeten een bepaalde score hebben anders mogen ze niet in de ps plus service
    launch games mogen ze wel weggeven ongeacht de score!

  14.   
    assassinkarsten's avatar

    valiant hearts en olliolli?! zeker Nice!

  15.   
    Bram_M99's avatar

    Ziet er goed uit! Heb Vaillant Hearts alleen gespeeld maar toch altijd leuk 🙂