Producent Mortal Kombat X stopt met twitteren vanwege bedreigingen

Sinds GamersGate vorig jaar weten we allemaal dat games en Twitter soms niet goed samen gaan. Ook producent Shaun Himmerick kwam hier gisteren achter toen hij een aantal bedenkelijke dreigtweets ontving.

In een poging alle vragen over nieuwe karakters in de game netjes te beantwoorden, kreeg Himmerick een aantal bedreigingen die niet zozeer naar hem, maar naar z’n vrouw en dochter gericht waren. Dit was voor de producent de druppel en hij kondigde vrijwel direct z’n vertrek van het sociale medium aan. Ook veranderde Shaun Himmerick de accountnaam naar ”come on people”.


Hammerick’s vertrek van twitter heeft geen invloed op de release van Mortal Kombat X. Deze verschijnt nog altijd op 14 april van dit jaar.

Wat vinden jullie: is dit een terechte reden om te stoppen met twitteren? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Noice!'s avatar

    Exact de reden waarom ik helemaal ben gekapt met social media en dat ik zelden nog online game: mensen kunnen die vrijheid schijnbaar niet aan. Het gaat er niet eens om of ze hun dreigementen wel of niet waar kunnen of willen maken, het is gewoon in en in triest dat we zo met elkaar om denken te moeten gaan.
    Maar het is breder dan alleen op social media, als je in de supermarkt in de weg staat dan vallen mensen je nog net niet aan, om vervolgens 4 meter verderop zélf het gangpad te blokkeren. Mensen lijken te denken dat de wereld van hun is en dat ze schijt aan alles en iedereen mogen hebben. En omdat die groep steeds groter wordt verdwijnt de groep met goede intenties vanzelf naar de adhtergrond: of je vermijdt zaken zoals Twitter en FB, of je begint óók van je af te bijten omdat dit nodig lijkt. Zelfs de liefste labrador pup zal op een zeker moment bijten als je hem maar lang genoeg mishandelt en/ of beloont voor slecht gedrag.

  2.   
    gamepower's avatar

    dit gaat idd echt wel ver, meestal zijn dat toch maar kids die zich vervelen…maar toch zulke dreigementen zijn ontoelaatbaar!
    dat is 1 van de reden waarom ik PS+ niet meer neem, als je een potje wint word je uitgescholden en sturen ze je zelfs mails! al moet hoor ik nu van sommige vrienden dat het nu beter is sinds er moet betaald worden!

    ook mijn FB staat niet openbaar enkel vrienden, ook rare ervaringen mee…aan twitter en ander spul begin ik niet

  3.   
    3333/3333's avatar

    Hebben de haters toch mooi hun zin gekregen, ze hebben hem de mond gesnoerd. Slechte zet van die producent.

  4.   
    mmx's avatar

    Ik doe helemaal niets met social media ik heb er eerlijk gezegd ronduit een hekel aan 8)

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    mmx schreef, "Ik doe helemaal niets met social media ik heb er eerlijk gezegd ronduit een hekel aan 8) "

    Hier hetzelfde, ik heb nooit wat met social media gedaan. Vrienden drongen mij erop aan om (toen ter tijd) Hyves aan te maken. Uiteindelijk toch gedaan maar naar 1 dag gebruikte ik het al niet meer. Helaas viel ik toen buiten

    de groep omdat ik veel “laatste” nieuws niet doorkreeg of allerlei andere dingen niet wist, misliep of wat dan ook.
    Facebook had ik toen ter tijd ook maar weer verwijdert. Ik heb helemaal niks met social media en zal ook nooit iets mee gaan doen.

    Ik ben trouwens ook al een keer afgewezen op een sollicitatie toen ik zei dat ik geen Facebook had. 😕

    Het is niet verboden om je anders te gedragen op internet als in het echte leven, veel mensen hebben daardoor een 2de gezicht. Ook op straat worden mensen stront eigenwijs en arrogant.

    Maar wie gaat nou iemand anders z’n familie erbij betrekken, dat is gewoon het laagste wat je ooit kunt doen! Helaas is dreigen niet altijd strafbaar maar in dit geval kan het zijn dat meneer Omar King wel een strafbaar feit heeft begaan. Dit is toch wel een erge “seksuele” dreigement en daar kan je een fikse boeten of de gevangenis voor indraaien.

  6.   
    Jacco538's avatar

    Te ziek voor woorden al die bedreigingen. Twitter zou alle haters een IP ban moeten geven.

  7.   
    BasS912's avatar

    Op Twitter komen zo vaak bedreigingen voor, dat ik me echt afvraag waarom het eigenlijk zo populair is. Het is gewoon te belachelijk voor woorden wat hier weer is gebeurd.

  8.   
    Alfa Warrior's avatar

    Waarom doet deze man niet gewoon aangifte bij de politie? Dan ben je zo van dit soort typetjes af.