Speler verdient 15.000 dollar met Elite: Dangerous

Sinds de opkomst van eSports is het steeds vaker mogelijk om geld te verdienen met gamen. Veelal gaat het hierbij om grote prijzenpotten van soms wel een miljoen dollar in toernooien tussen verschillende teams. Ontwikkelaar van Elite: Dangerous, Frontier Developments, haakte hier op in en schreef een wedstrijd in vier categorieën uit. Degene die als eerste de elite status bereikte in één van de categorieën (exploration, combat en trade) konden rekenen op een flinke prijs. De hoofdprijs ging echter naar degene die alle drie de categorieën meester werd.

De Exploration Award ging naar speler ‘Commander Tequila’, die een indrukwekkende 190.000 lichtjaar aflegde en achtduizend unieke sterrenstelsels bezocht. ‘Lordkee’ ging er vandoor met de Trade Award door 830.000 ton aan goederen verhandelde. ‘Fromtonrogue’ schoot 8500 vijandelijke ruimteschepen naar de haaien. De toepasselijk genaamde ‘Onepercent’ kreeg de grote prijs toegekend, en zijn statistieken zijn dan ook op z’n zachtst gezegd indrukwekkend: in 1029 uur bracht hij een bezoekje aan tienduizend unieke sterrenstelsels, verhandelde ruim 835.000 ton aan goederen en schoot meer dan negenduizend ruimteschepen neer.

Onepercent mocht zich dan ook 15.000 dollar rijker rekenen. De overige 5000 dollar werd verdeeld over de andere drie winnaars, wat neerkomt op meer dan 1650 dollar. Bekijk hieronder de video waarin de prijswinnaar en hun indrukwekkende statistieken worden onthuld!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Hahah f*cking no-lifers. Wel tof als je lekker heel de dag thuis zit van je uitkering te genieten om zo even een dikke bonus te pakken.

    <3 E-sports!

  2.   
    Nuffsaid's avatar

    Zo heb ik een maat die al rijk geboren is een doordat hij dus alle tijd van de wereld heeft (hoeft niet te werken) ook nog eens bakken met geld verdiend met gamen.

  3.   
    Thijs.'s avatar

    Nuffsaid schreef, "Zo heb ik een maat die al rijk geboren is een doordat hij dus alle tijd van de wereld heeft (hoeft niet te werken) ook nog eens bakken met geld verdiend met gamen. "

    Als je rijke ouders heb en ze laten je niet werken dan vind ik het een hele slechte opvoeding. maar dat is alleen mijn mening

  4.   
    LennartvA's avatar

    Ik begrijp je punt, maar vind de verwoording niet helemaal koosjer Thijs. 😉

  5.   
    Bram_M99's avatar

    Veel geld maar dan heb je ook wel echt niks te doen verder in je leven…

  6.   
    Flapjack's avatar

    Thijs. schreef, "Hahah f*cking no-lifers. Wel tof als je lekker heel de dag thuis zit van je uitkering te genieten om zo even een dikke bonus te pakken.
    <3 E-sports!"

    beetje kortzichtige comment.. uitkering is niet fijn, zeker als je niet kan werken, thuis zitten gaat gauw na een maand of 2 wel vervelen, plus als ze een uitkering hadden gaat hier ook nog een dikke belasting vanaf en moet je het aangeven bij (in ons land dan uwv). zit zelf nu iets meer dan jaar thuis met een uitkering en het is alles behalve joepie de poepie. dus zo lekker is het niet.
    ONTOPIC: toch wel een bak geld. of dat het waard is??? 1000 uur is wel veel..

    en oh kudos aan de uitgever/studio voor die wedstrijd

  7.   
    Nitrix31's avatar

    1000 uur in drie maanden? Dat is wel heel erg veel. Maar als je toch niets anders te doen hebt, die 15.000 euro zou ik ook wel willen.

  8.   
    Ystar's avatar

    Thijs. schreef, "Hahah f*cking no-lifers. Wel tof als je lekker heel de dag thuis zit van je uitkering te genieten om zo even een dikke bonus te pakken.
    <3 E-sports!"

    Degene die de grote prijs gewonnen heeft, is niet werkenloos. Hij heeft gewoon een tijdje vrij genomen.
    Geen 'no-lifer' dus maar gewoon iemand die de uitdaging aangegaan is.
    😛

  9.   
    FireBallz's avatar

    dan heb je echt niks te doen. Lijkt me lachen als de mensen die de uitkering uitkeren dat horen.