Windows 10 verschijnt in de zomer van dit jaar

Tijdens een bijeenkomst in het Chinese Shenzhen heeft Microsoft bekendgemaakt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 10 in de zomer van dit jaar zal verschijnen. Een exacte releasedatum durfde Microsoft echter nog niet te noemen. Windows 10 zal verschijnen voor desktops, laptops, smartphones en tablets en zal bij de lancering beschikbaar zijn 190 landen en 111 talen.

Eerder liet Microsoft al weten alle gebruikers van Windows 7 en van Windows 8.1 in het eerste jaar van het verschijnen van Windows 10 gratis kunnen upgraden naar dit nieuwe besturingssysteem. Opmerkelijk is echter dat Microsoft nu tegen persbureau Reuters heeft laten weten dat deze gratis upgrademogelijkheid ook mogelijk zal zijn voor eenieder die een illegale versie van Windows 7 of 8.1 op zijn systeem draait.

Mocht je nu dus een illegale versie van Windows 7 of 8.1 op je pc draaien (foei!), dan krijg je van Microsoft de mogelijkheid om deze illegale versie om te zetten naar een legitieme editie van Windows 10. Dit zou voornamelijk gericht zijn op de Chinese markt, waar honderden miljoenen mensen een illegale Windows-versie draaien.

  1.   
    Flapjack's avatar

    wut gratuit???? zal wel zeker de 32 bits home versie zijn?? of upgrade ie ook als je 64 proffesional heb?

  2.   
    Beukaapje's avatar

    Lees ik nu goed dat piraterij hier beloont wordt met een gratis legale Windows…..
    Good Guy Microsoft!

  3.   
    Basman01's avatar

    Dit vind ik wel een rare move van Microsoft ,maar ik ben in ieder geval blij mee dat ik met mijn legale windows 8 gewoon lekker mag blijven updaten en upgrade πŸ˜€

  4.   
    GBA43's avatar

    Beukaapje schreef, "Lees ik nu goed dat piraterij hier beloont wordt met een gratis legale Windows…..
    Good Guy Microsoft!"

    Beetje tegenstrijdig.. het is natuurlijk wel zo dat het een ‘gratis’ versie is, in dit geval kan je Windows 10 zien als freeware dus Γ©cht beloond worden ze niet.
    Overigens zijn de gebruikers van een illegale versie geen misgelopen inkomsten voor Microsoft aangezien ze het toch niet kopen.

  5.   
    Thijs.'s avatar

    erg benieuwd naar dit OS.

  6.   
    Musicman88's avatar

    Als je een illegale versie hebt zal je wel moeten bijbetalen, lijkt me zo. Kan toch niet zijn dat ze m gratis gaan weggeven…

  7.   
    23tygo's avatar

    Dit is heel chill. Ik vraag me alleen af waarom Windows rt geen gratis upgrade krijgt.

  8.   
    3333/3333's avatar

    ”swklijn1″ schreef, "Windows 10 geven ze gratis weg, maar voor bedrijven kost dit natuurlijk geld, Microsoft denk daarom dus dat ze genoeg geld verdienen uit die bedrijven voor Microsoft 10, waardoor ze het dus gratis weggeven."

    Ze geven het niet gratis weg. Je kunt alleen een jaar lang gratis upgraden. Als je een nieuwe pc gaat bouwen zal je alsnog Windows 10 moeten aanschaffen.

    De winst voor Microsoft is dat straks (naar verwachting) bijna iedereen dezelfde OS gebruikt. Daar waar veel gebruikers destijds Windows 8 en 8.1 links hebben laten liggen waardoor Windows 7 nu nog steeds populairder is. Dit is geen liefdadigheidsactie van Microsoft, hier is natuurlijk goed over nagedacht.

  9.   
    stoneface's avatar

    bestaat windows dan al

  10.   
    stoneface's avatar

    * bestaat windows 9 dan al

  11.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Chill πŸ™‚

  12.   
    mmx's avatar

    Ik denk dat jij gelijk heb Erik Rommel !Microsoft doet echt niets voor niets .

  13.   
    nielsiebro's avatar

    Het wordt hopelijk geen flop net als windows 8 πŸ˜‰

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    nielsiebro schreef, "Het wordt hopelijk geen flop net als windows 8 πŸ˜‰ "

    Ik draai het al en vind 8/8.1 heerlijk maar 10 juist verschrikkelijk, vooral het start menu van 10 echt super irritant.
    Maar goed geen last van ga toch over op een apple pc.

  15.   
    23tygo's avatar

    Kan niet wachtend op direct X 12!!!!!!!

  16.   
    mmx's avatar

    Ik heb ook 8.1 draaien en idd ik vind het prima en in windows 10 hadden ze van mij dat suffe ouderwetse startmenu mogen weglaten πŸ˜›