Bungie onthult veel informatie van Destiny’s DLC House of Wolves

Gisteren gaf ontwikkelaar Bungie via een livestream een karrevracht aan informatie vrij omtrent de aankomende DLC van Destiny, House of Wolves. Lees hieronder snel verder om jezelf alvast onder te dompelen in de nieuwe aspecten van House of Wolves.


Guardians krijgen in House of Wolves te maken met Petra Venj, dienaar van de Queen. Dit is degene die je van missies voorziet en waar je straks terecht kunt om bounties op te halen en te verzilveren, waarmee je kunt stijgen in rang binnen de Queen’s Wrath factie. We kunnen volgens Bungie meer verhalende elementen verwachten dan in de vorige DLC, The Dark Below, het geval was.

Spelers krijgen tijdens het levelen een nieuw ruimteschip tot hun beschikking. Ook kan je volop nieuwe shaders en emblemen bemachtigen. Interessanter wordt het uiteraard op het gebied van wapens en armor. Zowel in PvE als PvP kan je straks nieuwe uitrusting verdienen, om je straks naar een maximum level van 34 te brengen.


House of Wolves introduceert zoals bekend een speciale arena-modus, de Prison of Elders. Hier kom je Variks tegen, een verkoper en tevens lid van House of Judgement. In de Prison of Elder krijg je meerdere uitdagingen om te volbrengen, die je nieuwe engrams opleveren om in te leveren bij Variks. Wekelijks zijn er nieuwe beloningen te verdienen en net zoals de rest van de game worden deze wekelijks gereset. Je dient wel eerst alle verhalende missies af te werken voor je toegang krijgt tot de Prison of Elders.

Een ander nieuw character is Brother Vance, een discipel van Osiris. Deze kom je tegen als je deel gaat nemen aan de nieuwe Crucible-modus Trials of Osiris. Deze spelmodus is net zoals Iron Banner maar tijdelijk beschikbaar in de multiplayer van Destiny. Van vrijdag tot aan de wekelijkse reset op dinsdagochtend. Volgens Bungie kan je met de Trials of Osiris uitrusting bemachtigen waardoor je Guardian er uit kan gaan zien als een heuse Egyptische koning. In Trials of Osiris speel je met twee teams van 3 tegen elkaar, waarbij het level van je wapens en uitrusting extra zwaar weegt.

House of Wolves introduceert een nieuwe sociale locatie, The Reef. Net zoals in de Tower vind je ook in The Reef toegang tot je vault, een post master en een bounty tracker bot, waar je al je Vanguard en Crucible bounties kunt ophalen en verzilveren. Deze nieuwe, sociale locatie is voor alle spelers van Destiny toegankelijk, ook als je niet van plan bent om House of Wolves te kopen.


Volgens Bungie zijn er straks echter nog genoeg redenen om ook de Tower te blijven bezoeken. Bijvoorbeeld om materialen uit te wisselen bij The Speaker. Zo kan je Radiant Shards voor Radiant Energy inwisselen en vice versa, tegen betaling van wat Glimmer. Behoefte aan een Mote of Light? Tegen inlevering van twee Radiant Shards krijg je er eentje van The Speaker. Op deze manier wil Bungie de economie van materialen in Destiny wat eenvoudiger maken. Als je heel veel Radiant Energy hebt maar geen Radiant Shards, dan kan je op deze manier toch wat eenvoudiger aan de nodige materialen komen.

Alle Legendary en Exotic wapens zullen straks weer een stuk verder te upgraden zijn, zonder dat je daarvoor handelaar X没r nodig hebt. Vrees niet, X没r komt volgens Bungie ook in House of Wolves aan bod op speciale plaatsen met een hoop bijzondere uitrusting om te kopen.


Dankzij een nieuw materiaal, Etheric Light, kan je je huidige wapens en uitrusting straks ook upgraden om hun maximum niveau te verhogen. Zo zijn je huidige Legendary wapens straks te upgraden tot 365 damage. Nieuwe Legendary wapens kunnen door de Gunsmith onder handen worden genomen. Naast Etheric Light zal je dit uiteraard ook de nodige Glimmer kosten. Etheric Light kan verdiend worden via de Trials of Osiris en in de Prison of Elders. Het is tevens een zeldzame beloning in bijvoorbeeld de Iron Banner, Nightfall en beide raids. Hierdoor is het ook mogelijk voor spelers zonder House of Wolves om door te kunnen levelen naar de nieuwe level cap.

Meer informatie over House of Wolves komt in volgende livestreams aan bod. De volgende livestream is op 29 april en daarin zal Bungie veel meer gaan vertellen over Trials of Osiris. Op 6 mei komt de Prison of Elders uitgebreid aan bod.

De uitbreiding House of Wolves verschijnt op 19 mei.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Het kon ook bijna niet anders, the reef kwam je al een keertje in de orginele story. Het was er al en het zag er al uitgebreid uit maar het zat gewoon op slot. Ookal ben ik nog niet eens level 29 of hoger ( oops! )toch ga ik zeker deze DLC halen en weer eventjes spelen

  2.   
    ChielB's avatar

    Veel toffe content, ook al is er nog geen nieuwe raid bij. Mooi om de boel weer verder te upgraden en met een lading nieuwe uitdagingen. 8)

    En goed van Bungie dat ze ook rekening houden met spelers die de DLC niet kopen, dat ook zij gewoon kunnen levelen.

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Genoeg vernieuwingen en verbeteringen vergeleken met TDB dus. Ik vind het nog steeds jammer dat we geen Raid krijgen. Laten we hopen dat Prison of Elders genoeg te bieden heeft om ons zoet te houden totdat de Raid gereleased wordt.

  4.   
    UncreatedKoen's avatar

    Ik ga het wel weer spelen als het uitkomt maar aan de andere kant ben ik toch erg benieuwd hoeveel ze qua missies hebben toegevoegd. Want als het weer net zoals The Dark Below 5 missies zijn dan heb ik eigenlijk geld weggegooid voor die expansion pack pass… Ben wel lvl 32 maar ga sws weer voor de 34 馃榾

  5.   
    Papachico's avatar

    Nice Bungie! Kunnen jullie en Activision weer lekker in het geld zwemmen zoals Dagobert Duck. Queen’s wrath en iron banner kunnen jullie serieus in jullie focking reet stoppen, samen met die andere 2 nieuwe kut dingetjes waar je zo op bent uitgekeken. Wat jullie beloofd hebben is goud, niet deze pure shit van jullie. Val dood.

  6.   
    DonPulliany's avatar

    Yeah een nieuw schip waar je serieus niks aan hebt!

  7.   
    Metalhead95's avatar

    Haha leuk man al die zeik mensen hier 馃榾