EA sluit deuren gratis games; onder andere Battlefield Heroes gaat neer

Hoewel het niet de grootste titels in het repertoire van Electronic Arts zijn, heeft de gamegigant een aantal gratis spellen, van het vermakelijke Battlefield Heroes tot het nog niet eens volledig verschenen Fifa World. Vanaf 14 juli 2015 zal men het moeten doen met slechts één free-to-play game: Star Wars The Old Republic blijft gewoon doorgaan. De rest van de titels zal op die datum namelijk offline gaan.

On the other hand, some of our other PC free-to-play games are not as popular as they once were. So we find ourselves announcing the tough decision today that we are stopping development and winding down support for four PC free-to-play titles: Battlefield Heroes™, Battlefield™ Play4Free, Need for Speed™ World and FIFA World. These games will be live for another 90 days, after which they will go offline.
Accounts voor de spellen kunnen niet langer worden aangemaakt en in-game geld kan niet meer worden gekocht. EA heeft laten weten dat er geen geld terug optie is voor mensen die na afloop van de 90 dagen nog geld op hun accounts hebben staan.

  1.   
    Hielke's avatar

    Hoezo slaat dat nergens op dan Sander? Als die games niet meer gespeeld worden geef ik EA groot gelijk. SWTOR is de beste in het rijtje en die blijft, de rest heb ik al jaren niet meer aangeraakt of zelfs nog nooit.

  2.   
    Neolite's avatar

    Een uitstekende keuze van EA. Het hele concept van gratis game is afschuwelijk omdat dit bijna altijd pay2win is. En in andere games zul je moeten betalen om de hele game te kunnen spelen. Wat mij betreft betaald iedereen eenmalig en dan zijn de enige bijkomende kosten voor wat DLC. 🙂

  3.   
    WauWsy's avatar

    Dat waren ook enorm P2W.. Alleen wel heel erg zuur voor de mensen die er veel geld in gestopt hebben…

    Dat het zo maar kan..

  4.   
    DeAdSeYe's avatar

    swklijn1″][quote=”Hielke schreef, "Hoezo slaat dat nergens op dan Sander? Als die games niet meer gespeeld worden geef ik EA groot gelijk. SWTOR is de beste in het rijtje en die blijft, de rest heb ik al jaren niet meer aangeraakt of zelfs nog nooit."

    Fifa World & BF Heroes worden allebei nog best veel gespeeld, maar het is het logisch, moeten iedereen maar de normale versie kopen zodat EA weer wat moneyzzzz krijgt.
    [/quote]

    Natuurlijk, dat is toch ook logisch? Elke uitgever en ontwikkelaar wilt geld verdienen aan hun producten, welke bedrijf wilt dat nou niet? Het zijn immers commerciële bedrijven.

    Ooit al eens gedacht hoeveel het per maand kost om zo’n F2P game draaiend te houden? Als een game niet meer zo populair is, draait het uiteindelijk verlies. Een nieuwe patch of content uitbrengen is een groot risico als deze games nu al niet meer winst gevend zijn. Sluiten is dan ook de makkelijkste optie van alles!

  5.   
    Bram_M99's avatar

    Heb er om eerlijk te zijn nog nooit een paar gespeeld, de kwaliteit vind ik persoonlijk te laag om er echt lol in te hebben.

  6.   
    3333/3333's avatar

    Ik las de titel verkeerd: “EA sluit deuren; gratis games!”.

  7.   
    Ralph P Scene's avatar

    Das pech free play games weg.

  8.   
    nivlem's avatar

    maar command and conquer tiberium Alliances is ook f2p van EA, maar die sluit volgens mij zijn deuren niet.

  9.   
    nielsiebro's avatar

    ea is echt slecht bezig

  10.   
    Tha Duck's avatar

    Jammer! Battlefield Heroes heb ik erg veel gespeeld. Maar nooit een cent aan uitgegeven, dus ik voel me direct verantwoordelijk voor het sluiten van de servers. 😉 De game heeft het aardig lang uitgehouden, maar ik geloof dat de koek inmiddels wel op was qua nieuwe/creatieve content. De simpliciteit sprak mij toch wel aan; ik denk dat er weinig games zijn die zo makkelijk op te pikken zijn met zo’n relatief klein gat tussen ‘gratis spelen’ en pay2win.

    RIP DustbinCollector.

  11.   
    RikZonderC's avatar

    Ik vond de free to play games altijd wel leuk om even een keer een montage voor YouTube op te nemen ofzo en hem vervolgens bijna nooit meer te spelen.

  12.   
    Lode's avatar

    WTF! Battlefield Heroes was echt wel een topgame voor free to play re zijn. Ik heb daar meerdere heroes op 30 en zit daar nog met 70000 van die coins om in de betaal shop dingen te kopen.. Echt rampzalig slecht van EA. Lijk dat zo een game live houden veel geld kost. Jammer!

  13.   
    FireBallz's avatar

    Dat BF heroes was toch al niks.

  14.   
    DutchACfreak's avatar

    Tens dat ik weet verdienen ze wel zeker aan heroes, en zijn zekere wapens die je moet kopen om ze peramnent te hebben.. En daar betaal je toch best watgeld voor..
    Als ze de prijzen omlaag zouden gooien weet ik zeker dat de game meer gespeeld zal worden en het leuker word je character aantepassen
    De wapens zijn nu gewoon te duur.. Enigste kans dat je ze een x krijgt is via daily claw en dan moet je mazzel hebben 9 van de 10 x is het troep en dat mag je dan ook maar enkele dagen behouden

  15.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Erik Rommel schreef, "Ik las de titel verkeerd: “EA sluit deuren; gratis games!”. "

    LOL 😀 😀

    Zou mooi zijn he 😉

  16.   
    AtomicDogg's avatar

    Ik speel Battlefield Heroes al zeker 2 jaar niet meer maar heb er toch leuke tijden aan beleefd, heb er 20 euro aan uitgegeven. Uiteindelijk geen spijt van, dat is de in totaal 7 dagen speeltijd wel waard.