GamersNEP: GTA 5 tot en met 2028 elk jaar uitgebracht

De grote hype rondom de pc-versie van GTA 5 bereikte deze week zijn climax; sinds dinsdag kunnen we eindelijk aan de slag met de game op de pc! De fysieke versie wordt geleverd op maar liefst zeven discs en biedt een veelvoud aan grafische toeters en bellen.

Toch blijkt één game drie jaar op rij uitgeven niet voldoende voor Rockstar. De ontwikkelaar meldt daarom via een woordvoerder dat de game tot en met 2028 nog elk jaar voor een ander platform zal verschijnen. Zo zullen onder andere de Wii (2016), PlayStation 2 (2020) en de SEGA Dreamcast (2024) worden aangedaan. De voornaamste reden die Rockstar hiervoor geeft, is dat men spelers van andere platformen niet wil teleurstellen.

Na een succesvolle eerste release op de Xbox 360 en PlayStation 3 wilden we gamers van de new-gen niet achter laten blijven. Toen we de game ook daarvoor uitbrachten, kwam er een golf van verontwaardiging uit de hoek van pc-gamers. Een fanatieke club, onder leiding van een zekere H. Zijlstra, bleef ons net zo lang spawnkillen en aangeven als cheaters tot we overstag gingen en de game ook naar de pc brachten. Nu hebben we al verscheidene mailtjes gehad van belangenverenigingen ter behartiging van oude platformen. Om een vergelijkbare situatie te voorkomen, hebben we daarom maar besloten de game op elk denkbaar platform uit te brengen. Inclusief betere graphics dan voorheen!
Aldus woordvoerder R.E. Pieters van Rockstar Waddinxveen. Op de vraag of de re-releases de ontwikkeling van GTA 6 in de weg gaan lopen, antwoordt Pieters ontkennend. Volgens de woordvoerder heeft een reusachtig bedrijf als Rockstar genoeg mensen in huis om aan beide taken te voldoen.

[SCREENSHOTS]
Helaas lijkt dit project niet zonder slag of stoot te volbrengen. De Vereniging Voor Behoud Exclusiviteit (VVBE), onder leiding van heren Daniël Kauwenberg en Tom de Zwart, pleit ervoor dat de game alleen op de huidige consoles blijft. Zelfs de pc-versie is volgens hen al zwaar overbodig. Onlangs waren beide heren al te gast in het radioprogramma Rondom Trien van NPO 3, waar ze een ferm betoog hielden omtrent deze zaak. Of de VVBE overgaat tot actie, is tot op heden nog niet bekend.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    TheBestGamer's avatar

    Geweldig verhaal, hoe verzin je het toch altijd weer haha

  2.   
    3333/3333's avatar

    Hoop wel dat de PS2 versie in Full SD gaat draaien.

  3.   
    Ryan2000's avatar

    Lol, een ps2 versie 😛

  4.   
    DaanDeGamer's avatar

    Grappig verzonnen 🙂

  5.   
    Hielke's avatar

    H. Zijlstra lijkt me een toffe peer.

  6.   
    MikeGevers's avatar

    Prachtig geschreven, redactie van GamersNEP! Ik kan niet wachten tot ik GTAV kan spelen op mijn NES, zeker als Rockstar de grafische belofte waar kan maken. 😀

  7.   
    christian gamer's avatar

    een nep bericht plaatsen hedde teveel gedronke ofzo haha

  8.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ik wil de PS2 versie, ben gister weer begonnen met gamen op PS2 xD

  9.   
    nielsiebro's avatar

    haha geniaal briljant geniaal combo

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ik zit te wachten op de 360p 24fps trailer voor de N64 versie

  11.   
    QTxJess's avatar

    Ha! Ik wist dat ik nog wat aan die oude, lieve PS2 zou hebben