GN Lunchtip: Pc vies? Zo maak je hem snel schoon!


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

De pc-gamers onder ons kennen het wel. Je oude vertrouwde werktuig heeft talloze uren gewerkt om je games te draaien, wat dan ook te zien aan de dikke laag stof die de componenten bedekt. Het era dat het schoonmaken van je pc flink wat tijd kost, is voorbij! Met deze epische ‘Fan of Death’ blaas je alle stofdeeltjes terug naar waar ze vandaan komen!


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! De meest realistische virtuele hamburger ooit.

Eet smakelijk!

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Best wel slim haha

  2.   
    GamesPlayers123's avatar

    misschien de volgende keer buiten doen. ๐Ÿ˜†

  3.   
    Thijs.'s avatar

    niet iedereen heeft zon ding… ik doe het altijd met de stofzuiger op afstand (:

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Thijs. schreef, "niet iedereen heeft zon ding… ik doe het altijd met de stofzuiger op afstand (: "

    Ik dacht dat een stofzuiger ivm statische elektriciteit niet zo’n goed plan is. Gebruik zelf dan ook zo’n busje compressed air om de boel eens in de zoveel tijd schoon te spuiten. ๐Ÿ™‚

  5.   
    squidgyboy's avatar

    ik gebruik zelf een [Metro Vacuum ED500 DataVac Air Duster]. die zijn gemaakt om pc’s stofvrij te maken..

  6.   
    Tom's avatar

    Stofzuigers zijn inderdaad niet altijd even slim. Als die metalen buis toevallig geladen is en het elektrische circuit van je pc raakt, kun je je systeem beschadigen. Oppassen geblazen met dat soort apparatuur.

  7.   
    Musicman88's avatar

    Dit is sowieso al niet de slimste. Zet altijd je fan’s vast als je met lucht door de kast gaat spuiten. Als deze te hard gaan draaien gaan ze kapot. Ze zijn maar gemaakt voor een bepaalde max snelheid, meer zijn deze niet op berekend.

    Kijk bovendien waar je heen spuit, kijk of het stof weg kan of dat je het ergens in vast gaat blazen.

    Let op met de druk waarmee je spuit. Gebruik je een opgevoerd ventilatortje zoals in het filmpje of een busje perslucht (speciaal ontworpen voor dit doeleind) dan zit je wel goed. Ga je een compressor gebruiken let dan zeker op de luchtdruk. Ook andere onderdelen dan de ventilators kunnen niet tegen een zeer hoge luchtdruk en kunnen je systeem beschadigen. Als je een compressor gebruikt (wat niet aan te raden is), let dan ook op dat je niet met het spuitpistool contact maakt aan onderdelen in of aan de kast van de computer.

    Het beste als je met je handen in het systeem gaat is om een antistatisch polsbandje om te doen, zodat (als je zelf een beetje statisch geladen bent) je het systeem ook niet kan beschadigen.

    En als je er geen vertrouwen in hebt, ga met je pc naar een professional. ๐Ÿ˜‰

  8.   
    Thijs.'s avatar

    Leon 2.0″][quote=”Thijs. schreef, "niet iedereen heeft zon ding… ik doe het altijd met de stofzuiger op afstand (: "

    Ik dacht dat een stofzuiger ivm statische elektriciteit niet zo’n goed plan is. Gebruik zelf dan ook zo’n busje compressed air om de boel eens in de zoveel tijd schoon te spuiten. ๐Ÿ™‚ [/quote]

    heb ik vaker geprobeerd. Maar er kwam een keer water uit bij mij dus sinds dien gebruik ik dat niet meer.

  9.   
    3333/3333's avatar

    Dat gebeurt als je het busje schuin of op de kop houdt. Kan verder weinig kwaad, verdampt meteen.

  10.   
    UncreatedKoen's avatar

    Haha wel een geniale manier.

    Ik gebruik wel stofzuiger gewoon. Heb geleerd op school toen ik daar nog zat dat je best stofzuiger mag gebruiken zolang je de PC maar helemaal afkoppelt en de stroomknop achterop uitgeschakeld hebt ๐Ÿ™‚

  11.   
    EpicSoftworks's avatar

    Ik doe het altijd met een compressor. Gewoon om het stof weg te blazen, nu heb ik zoiezo niet veel stof in mijn systemen zitten omdat overall dustfilters op zitten, dat scheelt echt dag en nacht.

  12.   
    3333/3333's avatar

    UncreatedKoen schreef, "Haha wel een geniale manier.
    Ik gebruik wel stofzuiger gewoon. Heb geleerd op school toen ik daar nog zat dat je best stofzuiger mag gebruiken zolang je de PC maar helemaal afkoppelt en de stroomknop achterop uitgeschakeld hebt :)"

    Dan kan je alsnog statische schokken veroorzaken.

  13.   
    23tygo's avatar

    ik moet ook maar zo’n ding

  14.   
    thom.seagal's avatar

    Ik zou er iets van een mes op maken en dan AC nadoen ๐Ÿ˜›

  15.   
    MikeGevers's avatar

    Jezus, het lijkt wel alsof hij z’n pc aan had staan tijdens het schoonmaken ๐Ÿ˜› Sowieso zie ik het nut niet in van een paar seconden tijdwinst in het schoonmaken van je pc, want laten we eerlijk zijn: zรณ veel tijd kost het ook weer niet ๐Ÿ˜‰