GTA 5 onspeelbaar voor sommige pc-gamers; Rockstar werkt aan oplossing

Je hebt als pc-gamer ruim anderhalf jaar moeten wachten op GTA 5, maar afgelopen dinsdag was het moment eindelijk daar: ook jij kon met dit epische avontuur aan de slag. Enthousiast installeer je het spel, met trillende handjes start je het op… waarna een foutmelding je beeldscherm vult.

Een groep pc-gamers heeft deze teleurstelling afgelopen dinsdag moeten verwerken. De oorzaak? GTA 5 werkt niet wanneer je Windows-gebruikersnaam speciale karakters, zoals @, ! en ? bevat. Je krijgt bij het opstarten dan de foutmelding “The Rockstar update service is unavailable (code 1)”, of de game loopt vast wanneer hij probeert om de update te downloaden. Teleurstellend, zeker voor gamers die al anderhalf jaar op GTA 5 hebben moeten wachten.

Rockstar erkent en het probleem en laat weten te werken aan een oplossing. In de tussentijd kun je de bug vermijden door een nieuw account aan te maken. Hoe dat moet en waar je rekening mee moet houden, is te lezen op de officiële Rockstar-website.

  1.   
    DeAdSeYe's avatar

    Je maakt gewoon een “tijdelijke” nieuwe Windows gebruikers naam aan in het configuratie scherm. Mutli-player wordt in de cloud opgeslagen, maar geen idee hoe de single-player wordt opgeslagen. Maar je kunt gewoon de savegame overzetten!

    Kortom, het spel is niet onspeelbaar maar bevat gewoon een hardnekkige bug die je makkelijk zonder veel gedoe kunt omzeilen.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Dan vraag ik me toch af hé, wat moet Rockstar met die gegevens?

    Worden ze door verkocht? Het lijkt me sterk dat je dat soort data nodig hebt of wilt gebruiken voor een videospel.

  3.   
    Musicman88's avatar

    @ Alfa Warrior: Nee, dat heeft te maken met opslag van (tijdelijke) game bestanden. Door de gebruikersnaam met vreemde tekens kan de game de map niet vinden. Gek dat het ontwikkelingsteam ervoor gekozen heeft om alleen maar met normale letters en cijfers te werken. @ – ! enz. zijn toch gewoon normale toegestane char’s voor Windows. Dat hadden ze kunnen weten.

  4.   
    DaanDeGamer's avatar

    Jammer voor die mensen denken ze yeah het is uit maar doet de download het niet

  5.   
    Bram_M99's avatar

    Zwaar kut als hij niet bij diegene werkt

  6.   
    3333/3333's avatar

    Er is ook een bug waarbij gamers met de disc of rockstar account versie van de game corrupte bestanden hebben geïnstalleerd, waardoor het spel op sommige momenten een error geeft.

    Op Steam kun je ‘verify cache integrity’ daarvoor gebruiken, maar voor de andere versies moet daar ook nog een fix voor komen.

  7.   
    FireBallz's avatar

    Geen last van, mijn Windows gebruikersnaam is zonder uitroepteken en dergelijke