Microsoft laat Kinect nog niet vallen

Hoewel Kinect momenteel niet meer tot het standaardpakket van de Xbox One behoort, is Microsoft niet van plan om de bewegingssensor te laten vallen. In het aankomende deel van Edge Magazine staat een interview met Xbox-baas Phil Spencer, die nog altijd enthousiast is over Kinect.


Volgens Spencer heeft Kinect een moeilijke start gehad, maar is het nog steeds een waardevolle aanvulling op de Xbox One. Microsoft heeft Kinect zeker niet in de steek gelaten. De keuze om Kinect uit de Xbox One-bundel te halen, had puur met de prijs te maken:
It’s not abandoned. We just developed Upload Studio 2.0, which has green screening that you can do with Kinect. We’ll continue to build functionality to make it a valuable part of the ecosystem. That said, price point’s really important for the console – we saw that over the holidays in the UK and US, where we did well when we dropped the price, which was great. And I want to make sure consumers have choice on how much they value the functionality of Kinect when they buy a console.

If you want to go buy a Kinect console [bundle], then they’re still available. I think it’s a great part of the ecosystem. And if you want just a console, and either add Kinect later, or Kinect’s simply not something you’re interested in, we give you that choice as well. The teams continue to look at ways that Kinect makes the entertainment experience better.

Spencer laat weten dat er nog aankondigingen gaan komen van nieuwe games die gebruik zullen maken van Kinect. Het is echter niet zo dat Microsoft, of andere ontwikkelaars, geforceerd ondersteuning voor Kinect in een game stoppen. Het moet bij de game-ervaring passen.

Heeft Kinect nog een toekomst? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    DaanDeGamer's avatar

    Ik vind er zelf helemaal niks aan dus ik denk dat het niet groot gaat worden

  2.   
    mitchel1988's avatar

    Gebruik het zelf nooit, is 1 keer leuk maar er is geen game waar het echt lekker en mooi mee werkt..

  3.   
    EpicSoftworks's avatar

    Ik heb het een paar keer gebruikt, en bespeeld. Vooral op beurzen en enkele keren bij maten. Ik heb toch altijd het idee gehad dat het meer een marketing tool is dan een serieuze toevoeging voor de Xbox.

    En on that note heb ik ook al vaker gezien dat wanneer support dreigd te stoppen zulke berichten naar boven komen en alsnog de support wordt gedropped. We zullen afwachten wat Microsoft ermee doet.

    Ik weet bijv. dat een programmeur onder de naam “mrosack” een gaaf stukje software voor gezichtherkenning had geschreven. Deze kun je zelf “trainen” door zelf referenties van gezichten aan te maken ( simpel gezegd foto’s toevoegen zodat de software beter kan herkennen ), er zijn nog talloze van dit soort projecten aanwezig. Als de support echt zou wegvallen dan zouden de drivers nog ~2 jaar worden ondersteund en zou het jammer zijn voor dit soort projecten omdat de software specifiek wordt geschreven.

  4.   
    gamepower's avatar

    ik vind de kinect zoiezo een leuke toeving op mij X1, niet om direct games te spelen.
    maar gewoon de functies die het makkelijk maken, zoals… als je uw X1 aansteekt herkend hij jou, komt er een vriend bij herkend hij hem ook, geen gedoe met inloggen, voicecommand is heerlijk, je zegt en je X1 doet wat je wil, simpel kleine dingen, als er b.v word gebeld …ze ge gewoon xbox go home en je game staat op pauze.
    dit zijn kleine dingen, die je ook met je controller kan, maar ik gebruik dat dagelijks en ik vind het ferm gemakkelijk .

  5.   
    Mjolnir's avatar

    Ik zie niet in waarom Microsoft zo’n marketingtool niet meer zou ondersteunen. Toegegeven, er zijn niet heel veel games voor maar ik gebruik hem met regelmaat, met veel plezier.Ik kan alleen maar hopen dat de kinect nog een lang leven gegund wordt.

  6.   
    Daan's avatar

    Eergister verkocht. Weg ermee!! 😀

  7.   
    Leukste's avatar

    Ik denk dat het al duidelijk werd toen Microsoft besloot om de consument de Xbox One zonder Kinect aan te bieden. En al het gedoe voor de launch van de console met als reden dat de Kinect voor de desbetreffende regio nog niet klaar was heeft de kinect er ook niet populairder op gemaakt.

  8.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Je kunt er nog veel meer uithalen!

  9.   
    Butch's avatar

    Ik denk dat het gewoon zal verdwijnen net als de Move