Project CARS draait op PlayStation 4 op 1080p en 60fps; Xbox One-versie 900p en 60fps

Halverwege mei is het dan eindelijk zover, dan moet Project CARS toch eindelijk verschijnen. Uiteraard spreekt het voor zich dat de pc-versie, indien je hardware toereikend is, op een soepele 60fps kan gaan draaien en Project CARS zal voor pc’s beschikbaar zijn in resoluties tot maar liefst 12K! Consolegamers ontvangen natuurlijk wat minder grafische pracht dan uit een gamepc te trekken valt, maar ook voor de PlayStation 4- en Xbox One-gamers lijkt ontwikkelaar Slightly Mad Studios een uitstekend presterende game neergezet te hebben.

Zowel de PlayStation 4- als Xbox One-versie van de racesimulator zal namelijk een framerate van 60 frames-per-seconde kennen. In resolutie verschillen de twee apparaten wel. Waar de PlayStation 4-editie van Project CARS op 1080p draait, moeten Xbox One-gamers het doen met een resolutie van 900p. In een later stadium moet Project CARS ook nog naar de Wii U komen. Naar verluidt zal de game op Nintendo’s console op 720p en 30fps draaien.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Beter Peter

  2.   
    Hielke's avatar

    60 fps is zo overdreven. In de bios heb je toch ook maar 24 fps waarom zou je meer nodig hebben om een game te spelen.

  3.   
    Daan's avatar

    Ga toch voor de Wii U-versie. 720p en 30 fps maakt de game precies zoals de makers het bedoeld hebben. ๐Ÿ˜€

  4.   
    3333/3333's avatar

    Het menselijk oog kan maar 15 beeldjes per seconde waarnemen, dat is onlangs nog bevestigd in een wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Ubisoft.

  5.   
    PS4owner's avatar

    60 fps is altijd veter dan 30 of zelfs de 15 die hier boven genoemd word. Het spel loopt dan ook gewoon een stuk soepeler. dit is zeker belangrijk voor spellen waar snel bewegende beelden in voorkomen. Zoals race games en first person shooters.

    Neem nou battlefield 4 die nu op de ps4 en xbox one 60 fps heeft. Het verschil in de fps ten opzichte van de oude generatie consoles is ook duidelijk te merken. Alles oogt en loopt stukken soepeler. Probeer maar een spel soepel te spelen wat onder de 30 fps draait succes. En ik denk dat Ubisoft met hun onderzoek over 15 fps probeert om hun spellen die op de consoles draaien met 30 fps goed te praaten.

  6.   
    Daan's avatar

    Voor racegames of shooters is 60 fps wel fijn, maar ik vind het bij vele games best onnatuurlijk snel ogen, maar dat komt wellicht doordat ik als consolegamer de 30fps (en lager) gewend ben.

  7.   
    Connorkill's avatar

    Ps3owner, Rommel kennende was het 15 fps verhaal niet heel serieus bedoeld ๐Ÿ™‚

  8.   
    morkop006's avatar

    Hielke schreef, "60 fps is zo overdreven. In de bios heb je toch ook maar 24 fps waarom zou je meer nodig hebben om een game te spelen."

    Gaan we weer -_-, 24 fps film is niet gelijk aan 24fps in games. Films maken gebruik van motion blur, en ja die optie is er ook bij games maar dit is in games iets heel anders. Daarnaast bestuur je de game ipv alleen kijken bij een film, waardoor hogere fps een fijnere en soepelere actie-reactie is voor de ogen. Hier wat leesvoer ervoor: http://www.gamasutra.com/blogs/RogerHgensen/20121105/180934/Framerate_and_Refresh_games_and_movies_are_not_the_same.php

  9.   
    3333/3333's avatar

    We zaten maar een beetje te dollen. ๐Ÿ˜‰

    Natuurlijk maakt framerate een enorm verschil. Dat mensen films als voorbeeld er vaak bijhalen dat 24 fps genoeg zou zijn is inderdaad complete onzin.

    Dat is net genoeg om de illusie van een vloeiende beweging te wekken, daar hebben ze destijds voor gekozen omdat anders de filmrollen veel te lang werden. Daardoor is dat voor films (helaas) de standaard geworden.

  10.   
    Hielke's avatar

    @morkop006 hahaha sarcasme is lastig te lezen he! Ik ben zelf een groot voorstander van hogere framerates, was het eerste waar Erik en ik het gisterochtend over hadden mbt GTA V.

  11.   
    morkop006's avatar

    Hielke schreef, "@morkop006 hahaha sarcasme is lastig te lezen he! Ik ben zelf een groot voorstander van hogere framerates, was het eerste waar Erik en ik het gisterochtend over hadden mbt GTA V."

    Oh haha excuus, ik dacht dat t al 1 april was geweest :P. Maar dit wordt wel serieus vaak gebruikt als argument, maar ik had eigelijk wel moeten weten dat dit sarcastisch is van jou :P.