Door troll verziekte Kickstarter-game Dimension Drive wederom te backen

De door een troll verziekte crowdfunding-game Dimension Drive is weer te vinden op Kickstarter. Vorige week werd de campagne voor de financiering van de indie shoot ‘em up verpest door een stakker die beloofde 7.000 euro te betalen, maar dat bedrag uiteindelijk weer introk. De Nederlandse indie-ontwikkelaar 2Awesome Studio was daar de dupe van, maar inmiddels zijn ze weer back in action om het project te crowdfunden.


Dimension Drive heeft nu in korte tijd al een derde van het benodigde bedrag opgehaald. Ontwikkelaar 2Awesome Studio heeft in totaal 30.000 euro nodig om de verticale sci-fi shooter te financieren. Gamers kunnen alvast leuke de game en unieke merchandise claimen als ze ervoor kiezen het project te steunen met een geldbedrag.

Naast een uitgebreid scala aan kleinere toezeggingen, geeft de pledge van 7.000 euro een speler de kans om zichzelf (of een ander organisme naar keuze) als de alternatieve protagonist te laten implementeren. Deze werd vorige week ontzegd door de troll in kwestie. Grote kans dat 2Awesome Studio ditmaal extra goed oplet met wie wat inlegt aan geldbedragen.

Ongetwijfeld zal Dimension Drive tijdens de Kickstarter-campagne genieten van extra veel media-aandacht en ‘pity pledges’ wegens het voorgaande debacle. Nu maar hopen dat internet-droeftoeters deze financieringsronde met rust laten en 2Awesome Studio een eerlijke kans geven op de productie van hun indie-project.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Ik vond 30.000 vrij weinig voor het ontwikkelen van een game, maar het ziet er dan ook eigenlijk erg slecht uit. Het verbaaste me niets dat ze de eerste keer niet hun doel bereikten. Toch was het natuurlijk niet leuk om de ontwikkelaars zo te neppen, dus het is in ieder geval leuk dat ze door de publiciteit nu een betere kans krijgen.

  2.   
    mastertje's avatar

    In dat artikel staat niet dat de ‘donateur’ het weer introk, maar dat hij fraudeerde. En dat kickstarter alles van hem heeft verwijderd. Incl de donaties dus. Of ik moet ik nou echt weer terug om Engels te leren op middelbare school? 😳

      Blijft natuurlijk wel sneu voor hun