GamersNEP Nieuws: Hoge verwachtingen van Day One-persconferentie E3


Los Angeles – Het is inmiddels bijna traditie om onvoltooide games op schijfjes te persen, waarna je als ontwikkelaar op de releasedag een dikke patch uitbrengt die de game nog enigszins speelbaar maakt. Het komt niet zelden voor dat deze patches meerdere gigabytes wegen, waardoor het in sommige gevallen uren duurt voordat je jouw nieuwe game eindelijk kunt spelen. Omdat er tegenwoordig bijna meer day one-patches dan games verschijnen en deze patches een steeds belangrijkere rol innemen in de game-industrie, wordt op de E3 een speciale Day One-persconferentie georganiseerd.

Tijdens deze “patchconferentie” besteden grootmachten als Sony, Microsoft en Ubisoft aandacht aan de Day One-patches die zij het komende jaar zullen uitbrengen. Zo zal Sony naar verluidt een Day One-patch onthullen die racegames voorziet van werkende servers. Daarnaast melden anonieme bronnen dat Ubisoft Assassin’s Creed: Syndicate gameplay zal tonen met een framerate van 30 fps, maar dat nieuws nemen we maar met een korreltje zout.

EA liet in een officiële verklaring weten dat het er bewust voor heeft gekozen niet aanwezig te zijn op de persconferentie:

Day One-patches illustreren naar onze mening precies wat er momenteel mis is met de game-industrie. Niet-werkende games in de winkels leggen en dan op de releasedag een patch uitbrengen die de problemen verhelpt, bah! Wij organiseren onze patchconferentie daarom in september, drie maanden later. Tijdens die presentatie onthullen we alle game-reparerende patches die drie maanden na de release van onze games zullen verschijnen.
De persconferentie start officieel op 15 juni om 19:30 uur Nederlandse tijd, maar de organisator heeft laten weten dat er dan technische problemen zullen zijn met onder andere de verlichting en airconditioning. Gelukkig werkt het technische team nu al aan een Day One-oplossing, die ervoor moet zorgen dat de persconferentie een uur later dan gepland alsnog van start kan gaan. Desalniettemin zal de verlichting en airco tijdens de persconferentie alsnog een paar keer uitvallen, want het blijft natuurlijk een Day One-oplossing.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Die AC-Syndicate op 30 fps kan kloppen, maar dan wel als “pre-rendered in-game footage”, net als in de aankondigingstrailer!

    Prachtig stukje weer, complimenten! 😀

  2.   
    RikZonderC's avatar

    Dat werd tijd.

  3.   
    HWSHHZ's avatar

    Haha geweldig, day-one patch voor verlichting en airco 😀