GamersNEP Nieuws: Molyneux heeft een ‘bloedhekel’ aan pers

Londen – De pers kan nog maar weinig goed doen in de ogen van Lionhead-oprichter Peter Molyneux. Een aantal maanden terug besloot de beste man daarom zelfs helemaal niet meer met hen te praten. Toch verbrak Molyneux onlangs de stilte om een aantal keer flink uit te halen in de richting van de pers. Voornamelijk de citruspers en sinaasappelpers moesten het ontgelden.


Volgens Molyneux zijn alle persen waardeloze dingen en zou de wereld een stuk beter zijn zonder. Ook katten en tapijten uit Perzië bleven niet gespaard. De Perzische tapijten, die wereldwijd voor grof geld over de toonbank gaan, zouden ‘goedkope wandkleedjes’ zijn, waar meneer zelfs zijn “achterste niet mee zou afvegen”.

Toch lijkt er een sprankje hoop aan de horizon voor deze voorwerpen. Molyneux werd meermaals gespot met journaliste Faye Bell, waaruit men kan concluderen dat de schrijvende pers nog steeds in goede aarde valt bij de beste man. Vooralsnog zijn er echter geen andere tekenen waargenomen die wijzen op een zachtere houding tegenover pers.

Molyneux heeft door zijn guitige kopje en schitterende games natuurlijk een flinke schare fans opgebouwd, maar door dit akkefietje lijkt er wel degelijk een tegenbeweging op gang gekomen te zijn. Woordvoerder Dennis van der Ven van actiegroep Peter: Een Rare Snuiter geeft aan dat men dit kinderachtige gedoe van Molyneux onderhand zat is. “Het is natuurlijk belachelijk dat een man van zijn niveau de aanval inzet op een pers die zich niet kan verdedigen. Ja, ik weet dat er een aantal rotte appels tussen zitten, maar die verpesten het voor een hele grote groep die wel zijn best doet”, aldus Van der Ven.

Wij van GamersNET hopen dat deze haat jegens persen geen belemmering zal vormen voor toekomstige games van de hand van Molyneux, al helemaal nu hij uitgesproken heeft aan de slag te willen met Prince of Persia. Wat jullie?

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren