Nintendo prikt datum voor digitale persconferentie E3 2015

Net als voorgaande jaren houdt Nintendo ook tijdens de E3 van 2015 een digitale persconferentie. Het Japanse bedrijf heeft zojuist bekendgemaakt dat deze op dinsdag 16 juni om 18:00 uur Nederlandse tijd zal plaatsvinden.

Dat is opvallend, want de digitale persconferentie van Square Enix begint op precies hetzelfde tijdstip. Je zult dus moeten kiezen welke van de twee je live wilt volgen.

Op zijn digitale persconferentie maakt Nintendo meer bekend over aankomende Wii U- en 3DS-games. Het bedrijf heeft benadrukt dat de focus zal liggen op deze twee apparaten; we hoeven dus geen nieuws te verwachten over smartphone-games of de Nintendo NX (de geheime, nieuwe console van Nintendo).

Daarnaast toont Nintendo gedurende E3 nieuwe gameplay-beelden van aankomende games via de Treehouse livestream. Vorig jaar deed het bedrijf dat ook en toen kregen we verschillende games in veel meer detail te zien dan tijdens de persconferentie.

Tot slot keert het Nintendo World Championships-toernooi, dat voor het laatst werd georganiseerd in 1990, dit jaar terug. Voorrondes worden komende maand gespeeld op verschillende plaatsen in Amerika en de finale vindt plaats op de E3. In onderstaande video zien we hoe Reggie Fils-Aime, de baas van Nintendo Amerika, alvast begonnen is met trainen voor dit toernooi.

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Helaas, dan geef ik toch de voorkeur aan Square Enix ๐Ÿ™‚

  2.   
    EpicSoftworks's avatar

    Lastige keuze. Ze moeten die datum gewoon opnieuw prikken ๐Ÿ™‚

  3.   
    Hitman047's avatar

    Nah, totaal niet.

    Deus Ex, Tomb Raider, Just Cause en Hitman vs. Mario Maker en Star Fox?

    Veel succes met de presentatie Nintendo, maar ik heb om die tijd wel iets beters te doen. ๐Ÿ˜ณ