Release consumentenmodel Oculus Rift vertraagd naar 2016

Oculus VR heeft slecht nieuws naar buiten gebracht voor eenieder die wel eens met een virtual reality-bril aan de slag wil. Het consumentenmodel van de Oculus Rift, dat het product is van een succesvolle Kickstarter-campagne, zal zijn geplande release in 2015 namelijk niet halen. De door Facebook opgekochte VR brillen-producent laat weten dat de Oculus Rift VR nu in het eerste kwartaal van 2016 moet gaan verschijnen.

Het uitstel van de consumentenversie is te wijten aan enkele verbeteringen die men nog aan de Oculus Rift-bril toevoegt. Zo moet het tracking-systeem verbeterd worden, moet de bril fijner gaan zitten door verbeterde ergonomie en krijgt de vr-bril ‘highly refined industrial design’.

Naar verwachting volgt volgende week meer informatie over de precieze specificaties die de consumentenversie van de Oculus Rift zal bevatten. Volgens de oprichter van Oculus VR, Palmer Luckey, zal de vr-bril tussen de 200 en 400 dollar gaan kosten.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    En het zal is niet zo zijn. Er is meer nieuws over vertraging dan over wat dan ook is

  2.   
    Metalhead95's avatar

    Beter…Toch geen zin in die zooi

  3.   
    bjorntukkertje's avatar

    Zat er aan te komen, we hebben er zo lang niet van gehoord, als het echt dit jaar uit kwam hadden ze wel zitten te promoten nu