Fallout 4-ontwikkelaar heeft geen plannen voor betaalde mods

Onder veel protest introduceerde Steam onlangs nog het betaalsysteem voor Skyrim-mods. Veel gamers haalden opgelucht adem toen de functionaliteit na enkele dagen werd teruggedraaid. Bij de aankondiging van Fallout 4 ontstonden er echter weer geruchten dat men zou moet betalen voor de mods die beschikbaar zouden worden gemaakt voor consoles.

Game director Todd Howard benadrukt in het Duitse Spiegel Online dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een betaalsysteem. Alhoewel dit geen definitieve uitsluiting is, lijkt het een stap in de goede richting.

Heb jij al zin om mods voor Fallout 4 te installeren op je console?

  1.   
    Mandamo's avatar

    Wat voor mods en hoeveel worden er eigenlijk beschikbaar? Want ik kan me niet voorstellen dat je naar falloutnexus kan gaan en downloaden wat je wilt. Zullen wel alleen door bethesda goedgekeurde mods worden.

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Mandamo schreef, "Wat voor mods en hoeveel worden er eigenlijk beschikbaar? Want ik kan me niet voorstellen dat je naar falloutnexus kan gaan en downloaden wat je wilt. Zullen wel alleen door bethesda goedgekeurde mods worden."

    Voor Skyrim zijn ook meer dan genoeg sex mods, dus ik zou me geen zorgen maken over Bethesda die mods zelf ook moderate. En zelfs áls ze het moderaten: ik herhaal het aantal sex mods voor Skyrim. Ze zullen dus vrij losjes zijn wat controle betreft. Daarnaast zou het Bethesda te veel geld kosten om mods te moderaten, want mods zijn ook voor Fallout 4 gratis content, zoals blijkt uit dit nieuwsartikel. Heel veel inkomsten zullen ze dus niet genereren uit de mods die gaan verschijnen. 🙂

    Edit: Als XBox zelf mod-moderation instelt, is het natuurlijk een ander verhaal. Aan Bethesda zal het in ieder geval niet liggen.