Nieuwe hardware Nintendo NX draait mogelijk op Android

De nieuwe console of in ieder geval de nieuwe hardware van Nintendo, genaamd Nintendo NX, gaat volgens laatste geruchten draaien op Android. De Japanse business site Nikkei meldt dat de NX een Android architectuur krijgt om het toegankelijker en veel meer open te maken voor ontwikkelaars.

..the NX will have an Android architecture to make it more open to developers. The Android system is designed specifically for touch screens, but can also be found in consoles such as the Ouya and the Nvidia Shield.
Deze versie van Android is speciaal gemaakt voor touchscreens, maar is bijvoorbeeld ook terug te vinden bij de Ouya en Nvidia Shield. De baas van Nintendo, Satoru Iwata, zegt dat het algehele idee van een gaming platform de afgelopen jaren langzaamaan is veranderd.
If you only expand upon existing hardware, it’s dull. In some shape or form, we’re always thinking about how we want to surprise players as well as our desire to change each person’s video gaming life.
Nintendo wil spelers verrassen en als je teveel hetzelfde idee van een console blijft aanhangen, wordt het snel saai. Het bedrijf wil vernieuwen en denkt het met de NX te kunnen. Er wordt niet verwacht dat Nintendo iets van de NX laat zien op de E3 deze maand.

  1.   
    UncreatedKoen's avatar

    Tja waarom ook niet denk ik? Als dat voor hun bedrijf beter is. (Of het ook zal zijn is afwachten) dan nooit geschoten is altijd mis.

  2.   
    Tom's avatar

    Weet niet of dit de slimste zet is. Android is vrij gemakkelijk te kraken, waardoor vervolgens alle games gratis binnengehaald kunnen worden. Mocht dat echt mogelijk zijn en op grote schaal gebeuren, dan is het ‘dag-dag winst’ voor Nintendo.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ben benieuwd hopelijk niet alleen touchscreen, ik ben al geen fan van de tablet controller van de wiiU. Sowieso geen fan gamen met toch wat simpele dingen zijn leuk, maar hele spellen als donkey kong of iets of Mario kart nee.

  4.   
    GBA43's avatar

    Tom schreef, "Weet niet of dit de slimste zet is. Android is vrij gemakkelijk te kraken, waardoor vervolgens alle games gratis binnengehaald kunnen worden. Mocht dat echt mogelijk zijn en op grote schaal gebeuren, dan is het ‘dag-dag winst’ voor Nintendo."

    Inderdaad, kijk maar is naar het aanbod op de ‘Zwarte’ Play store markt, genoeg gekraakte apps te vinden die met 1 druk op de knop binnengehaald kunnen worden, wel zie je tegenwoordig meer apps verschijnen die met een zogenaamde ‘Unlocker File’ apart gedownload én geopend moeten worden.

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Ik zie dit nog niet zo snel gebeuren.
    Bij nintendo zijn ze meestal eigenwijs en hard leers.

  6.   
    Neolite's avatar

    Nintendo laat duidelijk zien dat ze al jaren niet meer mee doen met de grote jongens. De Wii was de console voor huismoeders en de Wii U is hopeloos geflopt. Als ze dit daadwerkelijk doorzetten dan heeft Nintendo een serieus probleem nu de mobieltjes steeds meer de mobiele markt veroveren op de handhelds in het portfolio van Nintendo.

    Een Nintendo console op Android, om nu je console een vrij beschikbaar OS te geven…. Lang leve de gratis games. 🙂