Spelers woedend om ‘oplossing’ voor pc-problemen Arkham Knight

Eerder deze week meldden we al dat de pc-versie van Batman: Arkham Knight geplaagd wordt door bugs en andere problemen. In een bericht op het officiële Warner Bros.-forum draagt de uitgever een oplossing aan, maar deze schoot bij veel gamers in het verkeerde keelgat.

Warner gaf een overzicht van grafische instellingen die ontwikkelaar zelf aanraadt. Hierbij wordt alles op ‘Medium’ gezet en ook Nvidia’s GameWorks-features worden uitgeschakeld. Op deze manier krijgen pc-gamers volgens Warner “een ervaring die vergelijkbaar is met die op de huidige generatie consoles”.

Veel fans zijn niet te spreken over deze oplossing, omdat ze juist een dure pc hebben aangeschaft om betere graphics te krijgen dan op de consoles. Bovendien zouden de pc’s met de genoemde specificaties veel hogere settings moeten aankunnen, wat erop duidt dat het onderliggende probleem niet wordt opgelost.

Als kers op de taart vermeldde Warner dat veel AMD-videokaarten last hebben van texture pop-in en andere problemen, waarna het AMD-gebruikers vroeg om de grafische instellingen nog lager te zetten.

Veel pc-gamers zijn furieus en online fora staan vol met boze gebruikers die hun geld terugeisen. We hopen dat de ontwikkelaar spoedig met een patch komt die de problemen verhelpt, in de tussentijd heeft Warner de game verwijderd van Steam.

  1.   
    NoFearz's avatar

    Ondertussen zit GN nog vast aan de bijbehorende thema 😛

  2.   
    Sa.'s avatar

    Ouch! Misschien was het toch maar beter geweest de PC versie later uit te brengen… Dit is wel echf enorm pijnlijk!

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Hopelijk is Warner Bros de volgende keer iets verstandiger als ze het werk aan de pc-versie weer uitbesteden. Met de pc-versie van Mortal Kombat X waren immers ook al de nodige problemen. Geeft toch een beetje het idee dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten wat betreft de pc-port…

    NoFearz schreef, "Ondertussen zit GN nog vast aan de bijbehorende thema 😛 "

    Met de PlayStation 4-versie is niets mis. 😉

  4.   
    Bram_M99's avatar

    En toch gun je het Warner Bros niet omdat zij altijd een goede game neerzetten, hopelijk word dit snel opgelost

  5.   
    GBA43's avatar

    Het blijft me elke keer maar weer verbazen hoe weinig er eigenlijk getest word voordat een game op de markt terecht komt.. zoiets mag toch niet gebeuren lijkt me..

  6.   
    Bosnegert's avatar

    ach ja pc gamers hebben ook altijd wat te zeuren

  7.   
    GBA43's avatar

    Bosnegert schreef, "ach ja pc gamers hebben ook altijd wat te zeuren"

    Ben blij dat jij geen woordvoerder bent van Warner Bros 😉

  8.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Bosnegert schreef, "ach ja pc gamers hebben ook altijd wat te zeuren"

    Je piept wel anders als je console steeds dropt naar 5 fps of soms zelfs naar 1 fps. PC gamers hebben nu recht op te zeuren want dit is niet acceptabel. PC gamers kijken niet alleen naar graphics of framerate maar kijken ook naar de port. PC gamers zijn gevoelig voor slechte ports die direct van de consoles zijn overgenomen. Want dat soort ports geven vaak veel problemen.

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Op deze manier krijgen pc-gamers volgens Warner “een ervaring die vergelijkbaar is met die op de huidige generatie consoles”.

    Mensen kopen niet een dikke videokaart van een paar honderd euro voor een “console ervaring”. Ik ben een hele grote fan van de Arkham serie maar hier worden pc gamers echt keihard mee genaaid. Zat er nog aan te denken om hem te pre-orderen, blij dat ik het niet gedaan heb.

  10.   
    Moodey's avatar

    Geweldige trollers zijn die gasten van warner bros toch?

  11.   
    Zobaba's avatar

    Schaam je Warner en Rocksteady. Eerst alle batman-fans telleurstellen door de limited edition en batmobil edition te cancellen, vanwege kwalitiegebrek, pfffffff