AMD geeft Windows 10-ready drivers uit

Nadat we meldden dat GOG klaar is voor Windows 10, zijn de drivers voor grafische kaarten van AMD dat nu ook. Versie 15.7 van Catalyst is vandaag uitgekomen, de eerste niet-beta driver sinds december. Deze release verhoogt de performance aanzienlijk: tot wel 30 procent in sommige systemen! Ook worden er features toegevoegd als Virtual Super Resolution (AMD’s antwoord op NVidia’s Dynamic Super Resolution) en Frame Rate Target Control.

Virtual Super Resolution verhoogt de beeldkwaliteit door games op een hogere resolutie te renderen. Met Frame Rate Target Control kan de speler zelf – en zonder hulp van VSync – het framerate-limiet tussen 55 en 95 fps instellen, zodat de grafische kaart geen overbodige frames rendert.

Het belangrijkste is voor de meeste AMD-bezitters echter dat deze driver-versie Windows 10 ondersteunt, inclusief DirectX 12. Welke features van DirectX 12 je grafische kaart precies ondersteunt, hangt echter af van het model dat je in je pc hebt zitten. Alleen de allernieuwste videokaarten zullen écht alle features ondersteunen, terwijl andere GPU’s het moeten doen met verschillende feature levels. Dit geldt overigens voor videokaarten van zowel AMD als NVidia.

Is jouw videokaart klaar voor Windows 10?

  1.   
    3333/3333's avatar

    Link naar de drivers hoort eigenlijk wel in het nieuwsbericht natuurlijk. 😉

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zo dat het niet eens beta drivers zijn zeg amd is de laatste tijd daar exper in, stabiele driver release brengen ze bijna nooit meer uit.