Australië verbiedt 220 games in vier maanden

Games van tegenwoordig zijn gewelddadiger dan vroeger. Maar zo gewelddadig dat Australië in de afgelopen vier maanden vier keer meer games heeft verboden dan in de periode 1994 – 2014, lijkt wel erg extreem. De enorme stijging lijkt te komen door een nieuw classificatie voor games.

Australië maakt vanaf vandaag namelijk officieel gebruik van de International Age Rating Colition. Het land test het systeem vanaf maart al uit. 150.000 games werden aan de test onderworpen, waarvan 220 het niet haalden. Om welke games het gaat wordt niet vermeld, maar vermoedelijk is het grootste gedeelte van de verboden games mobiele titels. Het nieuwe systeem vereist ontwikkelaars om zelf een formulier in te vullen en gewelddadige aan te geven.

Het is niet de eerste keer dat Australië nieuws was in de gamewereld, want eerder werden bepaalde scenes uit Saint Row 3 gehaald voor de Australische release, en verschenen Hotline Miami 2 en Mortal Kombat X in hun geheel niet Down Under.

Wat vind jij? Gaat de Aussies te ver, of is hun bezorgdheid op zijn plaats?

  1.   
    Talska's avatar

    Belachelijk!

  2.   
    mmx's avatar

    Ook raar dat ze dat doen maar dan kunnen de fans ze toch online in het buitenland bestellen 🙄

  3.   
    LHP's avatar

    dit kan gewoon niet

  4.   
    Musicman88's avatar

    Verantwoordelijkheid ligt gewoon bij de ouders, wil je niet dat je kind hieraan bloot gesteld wordt, dan verbied je ze het te kopen. Kopen ze het stiekem toch, een goede draai om de oren worden ze niet slechter van. Voor volwassenen, die kunnen toch zelf wel de beslissing maken wat wel en niet kan in hun ogen. Vindt je het niet kunnen, laat je het mooi in de schappen liggen, klaar, niet over lopen zeiken, gewoon klaar.

    Wat mij betreft gaat dit soort overheids betutteling gewoon veel te ver. Zo meteen gaan ze nog bepalen hoe laat een ieder naar de wc mag gaan. 🙄

  5.   
    TinusGN's avatar

    Ze zijn zoals Amerika met films en liedjes