Gerucht: AMD maakt processor voor Nintendo NX

AMD heeft bevestigd dat het werkt aan een nieuwe semi-custom chip. Zo’n soort chip wordt ook wel een “accelerated processing unit” (APU) genoemd en combineert een CPU en GPU op één chip. Aangezien ze vaak gebruikt worden in gameconsoles, gaan er geruchten dat deze semi-custom chip ontwikkeld wordt voor de Nintendo NX.

December vorig jaar gaf AMD’s chief financial officer Devinder Kumar aan dat zijn bedrijf momenteel werkt aan twee semi-custom chips. Kumar gaf specifiek aan dat één daarvan niet bedoeld is voor een gaming-apparaat, wat erop duidt de andere wel voor een console ontwikkeld wordt. Kumar vertelde destijds:

I will say that one [design win] is x86 and [another] is ARM, and at least one will [be] beyond gaming, right. But that is about as much as you going to get out me today. From the standpoint [of being] fair to [customers], it is their product, and they launch it. They are going to announce it and then […] you will find out that it is AMD’s APU that is being used in those products.
Gisteren heeft chief executive Lisa Su bevestigd dat AMD werkt aan een derde semi-custom chip. Het gaat hier om een contract dat in potentie miljarden dollars waard is, zo vertelt Su.

Aangezien semi-custom chips doorgaans gebruikt worden voor gameconsoles en we voorlopig nog geen nieuwe PlayStation of Xbox hoeven te verwachten, trekken veel mensen de conclusie dat deze chip bedoeld is voor de Nintendo NX. Op zich is het niet ondenkbaar dat AMD de processor voor deze console maakt: het bedrijf heeft nu al een deal met Nintendo voor de GPU in de Wii U en verzorgt bovendien de chips in de PlayStation 4 en Xbox One.

Nintendo heeft reeds bevestigd dat het werkt aan een nieuwe console, die momenteel de codenaam “NX” heeft. Een officiële onthulling blijft vooralsnog uit, maar volgens geruchten verschijnt het apparaat in 2016.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Zou grappig zijn als deze Nintendo NX sterker zou zijn dan de Xbox One en PS4.

  2.   
    bramuige125's avatar

    Ik dacht dat microsoft amd wou

  3.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Wat is een Wli U?!

  4.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Eerlijk gezegt wil ik geen monster console van Nintendo. Zoals iedereen weet zijn de Wii en WiiU party consoles en zo wil ik het houden. Super Mario met haar scherpe details vind ik stom. Dan koop ik wel een Xbone of PS4

  5.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    het bedrijf heeft nu al een deal met Nintendo voor de GPU in de WIi U

    Dacht dat het om een APU ging 😕

  6.   
    PaNNa's avatar

    EffeGlenn schreef, "Eerlijk gezegt wil ik geen monster console van Nintendo. Zoals iedereen weet zijn de Wii en WiiU party consoles en zo wil ik het houden. Super Mario met haar scherpe details vind ik stom. Dan koop ik wel een Xbone of PS4"

    Zou niet noodzakelijk zijn voor de Wii denk ik.

  7.   
    gamepower's avatar

    het zou voor de consolemarkt niet slecht zijn , mocht Nintendo met een monster voor de dag komen….
    als ze van die party of family games afstappen wil ik het wel overwegen om deze naast mijn Xone en ps4 te zetten, maar dan wil ik vette excl zoals met de NES in de tijd

  8.   
    MikeGevers's avatar

    Ikspeelnooitpokemon schreef, "

    het bedrijf heeft nu al een deal met Nintendo voor de GPU in de WIi U"

    Dacht dat het om een APU ging 😕

    Het gaat in het nieuwsbericht ook over een APU, namelijk die voor Nintendo’s NX-console. In de Wii U zit echter wél een losse GPU, en die is ontwikkeld door AMD.

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    MikeGeversNET schreef, "

    ”Ikspeelnooitpokemon” schreef, "

    .."

    Dacht dat het om een APU ging 😕 "

    Het gaat in het nieuwsbericht ook over een APU, namelijk die voor Nintendo’s NX-console. In de Wii U zit echter wél een losse GPU, en die is ontwikkeld door AMD.

    Ah dan begreep ik het ff verkeerd 😛

  10.   
    StroopKonijn's avatar

    altijd leuk secret projects

  11.   
    Downzilla's avatar

    Mario kart in 4k 60fps. Maar wie weet is het voor iets heel anders.

  12.   
    Thijs.'s avatar

    Het lijkt me tof als Nintendo ook een keer een mooie console krijg. dat zorgt voor een nieuwe strijder op de markt. Misschien worden triple a games nu ook wel ontworpen voor een Nintendo console en zien deze er net zo goed uit of zelfs beter. lijkt me ook tof om een keer echte Nintendo helden te zien in een grafisch plaatje.

  13.   
    LesserMagic's avatar

    EffeGlenn schreef, "Super Mario met haar scherpe details vind ik stom."

    🙄

  14.   
    Talska's avatar

    Als ik iemand een sterke console gun dan zijn het de Nitendo fanaaten. 🙂