Gerucht: Nintendo NX verschijnt mogelijk al in juli volgend jaar

De Digitimes, een Taiwanese website, beweert van een ‘interne bron’ gehoord te hebben dat Foxconn Electronics de opdracht heeft gekregen om in oktober van dit jaar te starten met de productie van de Nintendo NX, vooralsnog de werktitel van de nieuwe Nintendo-console.

Afgelopen maart kondigde Nintendo de plannen voor een release in 2016 al aan en sindsdien zijn medewerkers van het bedrijf begonnen met werkbezoeken bij diverse leveranciers. De Digitimes verwacht dat de bestellingen in februari of maart van volgend jaar zijn afgerond en er een start gemaakt kan worden met de massaproductie. De officiële lancering zou zelfs al in juli 2016 moeten plaatsvinden. De ambitie van Nintendo is volgens de website om in het eerste jaar niet minder dan twintig miljoen consoles te verschepen.

  1.   
    23tygo's avatar

    Al??? een jaar wachten is voor mij niet heel snel. Gelukkig doe ik niet mee met Nintendo.

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    Is het dan nog de moeite om nu nog een Wii U te kopen? Of wacht ik beter nog een jaar?

  3.   
    Throbert's avatar

    De NX is geen opvolger van de Wii U, maar een ‘geheel nieuw apparaat op zichzelf’ dus je kunt gewoon de Wii U halen.

  4.   
    gamerfriend01's avatar

    Maar gaat de Wii U dan nog aandacht krijgen en ondersteuning? Want zo veel nieuwe games komen er niet meer uit vind ik persoonlijk.

  5.   
    Throbert's avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "Maar gaat de Wii U dan nog aandacht krijgen en ondersteuning? Want zo veel nieuwe games komen er niet meer uit vind ik persoonlijk."

    Nintendo is zeker nog niet klaar met de Wii U. Er staan zeker weten zieke games in petto, en een nieuwe Legend of Zelda en een Pokemon-Tekken crossover komen ook in 2016/2017 naar de Wii U.

    Het is gewoon niet duidelijk wat de NX precies inhoudt. Als dat een betere console belooft te worden dan de Wii U kun je daarvoor gaan

  6.   
    gamerfriend01's avatar

    Ok, nu twijfel ik nog meer ik had het idee om een Wii U te kopen laten varen, maar als ik jullie meningen hoor is het een leuke console.

  7.   
    Throbert's avatar

    Dat is het opzich wel. Heb zelf geen Wii U, maar ik ken genoeg mensen die er wel een hebben en zijn er meer dan tevreden over. Je hebt nu zelfs awesome games zoals Smash, Mario Kart, Splatoon, Zombi U etc.

  8.   
    soldierarjan's avatar

    Dat is een stuk sneller dan ik had verwacht als het waar blijkt te zijn.
    Benieuwd op welke doelgroep ze zich nu weer richten.

  9.   
    Noice!'s avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "Ok, nu twijfel ik nog meer ik had het idee om een Wii U te kopen laten varen, maar als ik jullie meningen hoor is het een leuke console."

    Ik verwacht dat het aantal grote games dat naar de Wii U komt niet zo groot meer zal zijn: Zelda zal waarschijnlijk hef einde inluiden en meteen launchen met de NX zoals ooit met Twilight Princess gebeurde. Dan blijven Mario Maker, Star Fox en Xenoblade over als grote games, wat niet de minste zijn, maar het kan beter.

    Maar als je dan gaat kijken welke games je tot nu gemist hebt, dan zou ik zeggen dat je hem beter vandaag dan morgen kan kopen. Het zijn geen games zoals je ze vaak ziet op andere consoles die je een maand boeien waarna je ze nooit meer speelt, games als Mario Kart 8, SSB, Pikmin 3, Super Mario 3D en Yoshi’s Woolly World speel ik over een paar jaar nog. En dan praat ik niet eens over Splatoon, waar ik al zo veel lol mee heb gehad!

    Als jij nu een Wii U koopt met alle games die de moeite waard zijn, dan beloof ik je dat je het hele eerste jaar van de NX nog zoet bent!