Microsoft: We moeten beter presteren in Europa

Eerder vandaag brachten wij jullie het nieuws dat Sony met zijn PlayStation 4 domineert in Europa en dat de consolemarkt op het Europese vasteland voor 70 tot soms wel meer dan 90 procent in handen is van Sony. Natuurlijk is Microsoft hier niet blij mee en Xbox-baas Phil Spencer laat namens Microsoft weten dat men het beter moet doen in Europa en dat Microsoft zich dan ook zeker wil focussen op het vergroten van de markt op het Europese vasteland:

We need to do better in Europe. When I look globally, mainland Europe is definitely an area we want to focus on.
Een uiterst geschikt moment om de harten van de Europese gamers voor de Xbox One te winnen is natuurlijk de Gamescom die begin augustus in het Duitse Keulen plaatsvindt. Spencer laat dan ook weten veel zin te hebben in dit evenement, waarbij Microsoft op 4 augustus om 16.00 uur zijn persconferentie zal houden:
I’m excited about going to Gamescom at the beginning of August, having another press show where we’re able to show games that we didn’t show [at E3]. So you’re going to see brand new games, as well as obviously some repeats, but you’re going to see Scalebound, Crackdown, Quantum Break from my friends at Remedy. From a product standpoint, I like where we are. I think the team’s doing a great job with the games and building a platform for gamers.

  1.   
    GBA43's avatar

    “Het uitstel in die landen heeft volgens Microsoft te maken met de Kinect voice commands die nog verder moeten worden ontwikkeld om een optimale ervaring te bieden” (Release Xbox One)

    Dit is één van de dingen waaruit bleek dat de focus bij Microsoft in eerste instantie niet op Europa lag (of Nederland).
    Logisch ook als een groot deel van je winst voortkomt uit Amerika/Azië.
    Wel mooi natuurlijk dat ze dit willen verbeteren!

  2.   
    segin's avatar

    Bij Microsoft heeft de focus altijd al op de Verenigde Staten gelegen en is bij elk product gebleken dat Europa (op wellicht het Verenigd Koninkrijk na) min of meer een secondary markt is. Ik hoop van wel, maar zie dit eerlijk gezegd niet heel snel veranderen.

  3.   
    Ariose's avatar

    ”GBA43″ schreef, "“Het uitstel in die landen heeft volgens Microsoft te maken met de Kinect voice commands die nog verder moeten worden ontwikkeld om een optimale ervaring te bieden” (Release Xbox One)
    "

    En nogsteeds niet beschikbaar is…

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    japan begin daar maar eerst. 😉

  5.   
    GrijzeVos's avatar

    Game’s Hunter schreef, " japan begin daar maar eerst. ;)"

    Ze kunnen denk ik beter opgeven daar die Japanners krijgen geen hentai games op de Xbox dus dat ding verkoopt gewoon daar niet. Beter inderdaad meer focusen op Europa.