RROD kostte Microsoft 1,15 miljard dollar

Jarenlang was het één van de bekendste en meest gevreesde termen in de gamewereld: de Red Ring of Death. Massa’s Xbox 360-bezitters werden slachtoffer van dit technische probleem en moesten met lede ogen aanschouwen hoe hun geliefde console al rood knipperend zijn laatste stofadem uitblies.

EA-baas Peter Moore werkte destijds bij Microsoft en deed deze week in een podcast een boekje open over de RROD-problematiek. Moore herinnert zich nog goed wanneer de eerste berichten kwamen binnensijpelen. Toen uit berekeningen bleek dat het oplossen van het RROD-probleem Microsoft maar liefst 1,15 miljard dollar ging kosten, schrok Moore wel even. De beste man werd echter pas écht zenuwachtig toen hij dit nieuws moest vertellen aan zijn baas, Steven Ballmer:

And, I am trembling sat in front of Steve, who I love to death, but he can be an intimidating human being. Steve said, ‘okay, talk me through this.’ I said, ‘if we don’t do this, this brand is dead.’ I’ll never forget that moment. If you’re an Xbox gamer, you can thank Steve Ballmer for not even hesitating. Now, we were a wealthy company who could afford to do that, but not even hesitating because the brand was more important.
Doordat Ballmer bereid was dit astronomische bedrag te investeren in onderzoek en reparaties, bleef het merk “Xbox” overeind staan. Was er die dan een andere keuze gemaakt, dan had de Xbox One volgens Moore nu niet bestaan:
If we hadn’t made that decision there and then, and tried to fudge over this problem, then the Xbox brand and Xbox One wouldn’t exist today. [Ballmer] didn’t even think twice about spending $1.15B to protect a brand that’s probably worth three or four times that today. […] Xbox One wouldn’t have happened.
Het volledige interview met Moore is te beluisteren in IGN’s Podcast Unlocked.

  1.   
    Tom's avatar

    Een flinke duit. Kan me nog herinneren dat ik mijn eerste Xbox 360 maanden kwijt was na het verschijnen van de RROD. Later kreeg ik er nog eentje die sneller verholpen werd (mogelijk door die infusie) en bij de derde RROD heb ik het heft in eigen handen genomen en de Xbox 360 zelf maar opgeschoond. Ging ie toch weer een paar jaartjes langer mee. 🙂

  2.   
    DaanDeGamer's avatar

    Microsoft/xbox gaat heel slecht de laatste tijd ook met dat er te weinig xbox in Europa werdt verkocht zou ze hierdoor in de toekomst failliet kunnen gaan?

  3.   
    Free Roamer's avatar

    Xbox zal ‘nooit’ failliet gaan, playstation heeft een ‘grotere’ kans op failliet gaan dan Xbox omdat Microsoft nog steeds veel groter is dan Sony. En btw Xbox heeft een veel groter budget dan Playstation om te spenderen. Het draait niet enkel op hoeveel xbox’en er verkocht worden maar ook een grote verdienste van bv. xbox is Xbox Live Gold wat ze per gold member 60 euro per jaar oplevert. Dan kun je bv kijken naar hoeveel % van de PS gebruikers heeft PS en hoeveel % van de Xbox gebruikers heeft XBL Gold. Jammer dat nog steeds enorm veel mensen niet inzien dat het om veel meer gaat dan gewoon het aantal verkopen van een console…

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Ik heb nooit een Xbox gehad, betekend RROD dat de aanknop rood knippert en hij niet meer aan gaat?

  5.   
    Leukste's avatar

    ”Bram_M99″ schreef, "Ik heb nooit een Xbox gehad, betekend RROD dat de aanknop rood knippert en hij niet meer aan gaat?"

    RROD Een foutmelding in de Xbox360 met als oorspronkelijke oorzaak een fabricagefout.

  6.   
    mmx's avatar

    Als je wat leverd moet het werken zo niet kost het geld .Ik was mijn beide X360 toen drie maanden kwijt een ervan was totaal verdwenen !

  7.   
    morkop006's avatar

    DaanDeGamer schreef, "Microsoft/xbox gaat heel slecht de laatste tijd ook met dat er te weinig xbox in Europa werdt verkocht zou ze hierdoor in de toekomst failliet kunnen gaan?"

    ehm nee? Microsoft maakt wel meer dingen dan alleen een xbox, ze maken nog steeds bakken met winst…zelfs na de overname van Nokia..

  8.   
    Bones's avatar

    Meestal worden bedrijfsonderdelen verkocht als het jaar op jaar slecht gaat, dat is bij X-box nog lang niet het geval, het gaat nu in vergelijking met PS niet goed, maar failliet gaan is voor X-box niet aan de orde.

  9.   
    SonyBoy's avatar

    DaanDeGamer schreef, "Microsoft/xbox gaat heel slecht de laatste tijd ook met dat er te weinig xbox in Europa werdt verkocht zou ze hierdoor in de toekomst failliet kunnen gaan?"

    Om Microsoft failliet te laten gaan is wel wat meer nodig. Xbox zou uiteindelijk wel kunnen worden stopgezet als het verre van winstgevend blijkt te zijn, maar ook voor dat is wel wat meer nodig.

  10.   
    SonyBoy's avatar

    Leukste schreef, "

    ”Bram_M99″ schreef, "Ik heb nooit een Xbox gehad, betekend RROD dat de aanknop rood knippert en hij niet meer aan gaat?"

    RROD Een foutmelding in de Xbox360 met als oorspronkelijke oorzaak een fabricagefout."

    Ja, dat betekent dat het aanknopje rood knippert en niet meer aangaat.