Ruim 4000 mensen woonden begrafenis Iwata bij

Afgelopen maandag bereikte ons het vreselijke nieuws dat Nintendo-directeur Satoru Iwata overleden was op 55-jarige leeftijd. De man kampte al geruime tijd met galblaaskanker, een aandoening die hem uiteindelijk het leven kostte. Dezelfde dag nog volgden veel ontroerende reacties vanuit de game-industrie en dat het daar niet bij bleef, werd tijdens Iwata’s begrafenis duidelijk.

De dienst, die verspreid over twee dagen gehouden werd in een tempel in Kyoto, kon rekenen op veel bezoekers. Op de eerste dag kwamen ruim 2600 mensen opdagen om hun respect te betuigen, de tweede dag stond 1500 man in de rij. Sommigen hadden hun 3DS meegenomen, aangezien deze handheld op Nintendo’s E3-persconferentie in 2010 door Iwata zelf werd onthuld.

Genyo Takeda, de directeur van Nintendo’s R&D-afdeling, vertelde vrijdag in een lofrede dat Iwata “de zaadjes heeft geplant van planten die mensen over de hele wereld vrolijk zullen maken”. Takeda beloofde dat hij en Miyamoto ervoor zullen zorgen dat deze zaadjes zullen blijven groeien.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Een groot aantal. Rip …

  2.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Ik vind het niet bepaalt respectvol om naar een begrafenis van iemand te gaan die je persoonlijk niet kent. Als familie of vriend lijkt het mij best wel irritant om honderden fans van iemand op je begrafenis hebben rondhangen.

  3.   
    Felis_Rufus's avatar

    EffeGlenn schreef, "Ik vind het niet bepaalt respectvol om naar een begrafenis van iemand te gaan die je persoonlijk niet kent. Als familie of vriend lijkt het mij best wel irritant om honderden fans van iemand op je begrafenis hebben rondhangen."

    Iwata was natuurlijk wel een publiek figuur. De intenties van de bezoekers waren vast om een laatste eer te bewijzen. Ik vind het wel mooi.

  4.   
    Leon's avatar

    Zoals aangegeven was het een twee dagen durende dienst, die is juist bedoeld voor iedereen die z’n respect wil betuigen 🙂

  5.   
    RikZonderC's avatar

    Mooi teken van respect.

  6.   
    Neolite's avatar

    Dit was zeker wel te verwachten. Of het respectvol is of niet om naar deze begrafenis te gaan laat ik hierbij in midden. Wat ik veel belangrijker vind is dat zo enorm veel mensen zijn die hun respect willen bewijzen aan een directeur van een commercieel bedrijf. Het kan dus blijkbaar wel om een dergelijk bedrijf te runnen en zo veel fans over te houden. Hier kunnen Sony en Microsoft nog wel wat van leren.

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Erg mooi om te zien dat zoveel mensen en andere grote bedrijven meedenken met familie en vrienden.

  8.   
    SonyBoy's avatar

    Ik zou mijn 3DS ook hebben meegenomen… Het is onmogelijk om mensen voor je Mii-Park te vinden!