Xbox One Elite Bundle bundelt nieuwe controller met snellere console

Compleet onverwachts komt Microsoft met een gloednieuwe bundel voor de Xbox One op de proppen. In november verschijnt namelijk de Xbox One Elite Bundle, een uniek uitvoering van Microsofts console, mét de nieuwe en aanpasbare Elite Controller inbegrepen. De console is geüpgraded met Solid State Hybrid Drive (SSHD) van 1 terabyte, waarop meer games sneller gedownload en gespeeld kunnen worden. Ondanks de versnelde prestaties zal de Elite-versie van de Xbox One wel in precies hetzelfde jasje komen als diens jongere broertje.


De Xbox One Elite Bundle is al te pre-orderen via de Amerikaanse Microsoft Store. De richtprijs bedraagt 499,99 dollar, hetzelfde bedrag in euro’s zal hoogstwaarschijnlijk de prijs voor een Nederlandse uitvoering zijn.

Naast de nieuwe bundel deed Microsoft ook een nieuw soort Xbox One-controller uit de doeken. De ‘Lunar White’ uitvoering van de standaard controller is een strakke, mat witte versie van de originele gamepad, met extra rubber voor grip op de achterzijde. Qua uiterlijk wordt er gewerkt met zwarte en gouden accenten, wat de Lunar White controller een haast klassiek NASA-achtig overkomen geeft. Deze unieke uitvoering draagt een richtprijs van circa 65 dollar, maar is helaas alleen te bestellen bij het Noord-Amerikaanse GameStop


GamersNET ging op Gamescom alvast hands-on aan de slag met Microsofts Elite Controller, die straks ook terug te vinden is in de Xbox One Elite Bundle. Wil je onze ervaringen van deze veelbelovende, naar smaak aanpasbare controller te weten komen? Kijk dan de uitgebreide videopreview die we schoten met Microsofts nieuwe gamepad:

  1.   
    Sa.'s avatar

    Aha! Het is een SSHD, heb ik hier ook in m’n PC zitten. Een goeie tussenweg tussen HDD en SSD qua prestaties en prijs. Ik vroeg me al af hoe ze een 1TB SSD erin hadden zitten en em alsnog voor €500 konden verkopen. Maar het is dus gewoon een SSHD, ook een heel goed alternatief. 🙂

  2.   
    Tom's avatar

    SSD was natuurlijk leuker om in dit nieuwe model te zien, maar dan zou de grens van 500 goudstukken goed overschreden worden, in ieder geval als het om hetzelfde datavolume zou gaan. Denk dat dit inderdaad een goede middenweg is.

  3.   
    gamerfriend01's avatar

    Zou jij de xbox one elite controller kopen Tom?

  4.   
    Masghibli's avatar

    Hoeveel zou het verschil nu daadwerkelijk zijn tov het standaard 500 GB model’?
    Ook in vergelijking met een externe USB 3 drive

  5.   
    PaNNa's avatar

    Klinkt wel lekker zo’n SSHD , maar zal vast wel prijzig zijn als ze binnenkort apart verkrijgbaar zijn.

  6.   
    Noice!'s avatar

    Ook qua stijl geeft de Xbox PlayStation het nakijken. Aanvankelijk was ik erg fan van het model van de PS4, maar naast dat ik het gebruikte materiaal slecht vind, begon ook de vorm me snel te vervelen. Bij de Xbox hebben ze gekozen voor een veiliger design, zowel qua looks als met het kwijt kunnen van de warmte en dat loont: de console is fluisterstil en het tijdloze design past in ieder huis.

    Sinds eergister heb ik de MGS Playstation 4 en die ziet er wel beter uit al, maar achteraf had ik misschien beter voor een 2e Xbox One kunnen gaan, deze elite of de halo editie misschien. Wat Xbox ook echt goed doet is dat ze met prachtige controllers komen. Nu heb ik er al 2 maar die witte moet ik zeker hebben en de Elite had ik al vanaf dag 1 vooruitbesteld: voor €150 zo’n veelzijdige 1st party controller van hoogwaardige kwaliteit is echt ongehoord. Jammer dat de PS4 zo’n muf touchscreen heeft anders waren daar misschien ook al goede controllers voor, ik wacht nu al 2 jaar.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Pony SlayStation schreef, "Ook qua stijl geeft de Xbox PlayStation het nakijken. Aanvankelijk was ik erg fan van het model van de PS4, maar naast dat ik het gebruikte materiaal slecht vind, begon ook de vorm me snel te vervelen. Bij de Xbox hebben ze gekozen voor een veiliger design, zowel qua looks als met het kwijt kunnen van de warmte en dat loont: de console is fluisterstil en het tijdloze design past in ieder huis.
    Sinds eergister heb ik de MGS Playstation 4 en die ziet er wel beter uit al, maar achteraf had ik misschien beter voor een 2e Xbox One kunnen gaan, deze elite of de halo editie misschien. Wat Xbox ook echt goed doet is dat ze met prachtige controllers komen. Nu heb ik er al 2 maar die witte moet ik zeker hebben en de Elite had ik al vanaf dag 1 vooruitbesteld: voor €150 zo’n veelzijdige 1st party controller van hoogwaardige kwaliteit is echt ongehoord. Jammer dat de PS4 zo’n muf touchscreen heeft anders waren daar misschien ook al goede controllers voor, ik wacht nu al 2 jaar. "

    Wat moet je nu weer met een 2de xbox one geld te veel?, de controller zijn goed ze werken toch, veder zijn er ook verschillende stekkers en kleuren al beschikbaar.
    Ter info voor het nieuws topic het ssd gedeelte is niet bekend hel groot het zal zijn, maar het zal gebruikt worden om de console sneller uit slaapstand te halen of aan te zetten, je gaat er geen snellere games mee krijgen of downloads dit zal gedaan worden op de Normale schijf.

  8.   
    Noice!'s avatar

    Carlos0_0″][quote=”Pony SlayStation schreef, "Ook qua stijl geeft de Xbox PlayStation het nakijken. Aanvankelijk was ik erg fan van het model van de PS4, maar naast dat ik het gebruikte materiaal slecht vind, begon ook de vorm me snel te vervelen. Bij de Xbox hebben ze gekozen voor een veiliger design, zowel qua looks als met het kwijt kunnen van de warmte en dat loont: de console is fluisterstil en het tijdloze design past in ieder huis.
    Sinds eergister heb ik de MGS Playstation 4 en die ziet er wel beter uit al, maar achteraf had ik misschien beter voor een 2e Xbox One kunnen gaan, deze elite of de halo editie misschien. Wat Xbox ook echt goed doet is dat ze met prachtige controllers komen. Nu heb ik er al 2 maar die witte moet ik zeker hebben en de Elite had ik al vanaf dag 1 vooruitbesteld: voor €150 zo’n veelzijdige 1st party controller van hoogwaardige kwaliteit is echt ongehoord. Jammer dat de PS4 zo’n muf touchscreen heeft anders waren daar misschien ook al goede controllers voor, ik wacht nu al 2 jaar. "

    Wat moet je nu weer met een 2de xbox one geld te veel?, de controller zijn goed ze werken toch, veder zijn er ook verschillende stekkers en kleuren al beschikbaar.
    Ter info voor het nieuws topic het ssd gedeelte is niet bekend hel groot het zal zijn, maar het zal gebruikt worden om de console sneller uit slaapstand te halen of aan te zetten, je gaat er geen snellere games mee krijgen of downloads dit zal gedaan worden op de Normale schijf.[/quote]

    Nee, geen geld te veel….ik stel de juiste prioriteiten 😀 Momenteel heb ik ook 2 PS4s, maar daar kan er wel eentje van weg ivm PSTV. Ik vind het gewoon fijn om er een in de huiskamer en een in de gamekamer te hebben, maar ik gebruik de 2e dan ook als ik van huis weg ben.

    De controllers van de PS4 zijn van slechte kwaliteit vind ik, veel problemen mee, maar als je een mooie wil moet je een Custom bestellen. Tegenwoordig verwissel ik wel sowieso alle thumbsticks met die van de One, dat scheelt echt een hoop! Ik zou graag zien dat Sony ook met zo’n elite controller komt zodat de echte gamer ook eens aan z’n trekken komt. Net 2 bèta’s achter de rug van CoD, op zowel de One als de PS4, en met alles voelt het gewoon lekkerder op de One. PlayStation is mooi voor MGS, Until Dawn, Uncharted, Tearaway en die games, maar als je competitief bent lijkt de Xbox beter bij je te passen, althans, zo ervaar ik het.

    Die SSBD verwacht ik dat het dezelfde is die je kan kopen voor de PS4, die Seagate. Ik denk dat je uiteindelijk beter af bent met een externe harde schijf van 7200rpm omdat je met USB 3.0 goede resultaten behaalt. MS gaat er vast geen 7200rpm in zetten ivm warmte, daarom verwacht ik die Seagate; leuk extraatje, maar de nieuwe UI zal meer verschil maken denk ik.

  9.   
    AllardK's avatar

    PlayStation moet dit ook hebben