Microsoft verwacht prijsverlaging PlayStation 4 volgende maand

Microsoft houdt concurrent Sony uiteraard goed in de gaten en als we de analisten van de Xbox-divisie mogen geloven, staat Sony op het punt om de prijs van de PlayStation 4 voor alle markten te gaan verlagen.

Onlangs onthulde Sony al een prijsverlaging voor Japan tijdens de Tokyo Game Show. Volgens Xbox-baas Phil Spencer zal Sony volgende maand gaan onthullen dat de prijs van de PS4 ook in andere regio’s omlaag gaat:

I fully expect they [PlayStation] will drop price. When I think about the playbook they’ve used in the past, we feel good about the plans we have in place going forward in the holiday. If history tells, then we’ll see a price drop from them coming.
Mocht je nog van plan zijn om een PlayStation 4 te kopen binnenkort, dan kan het slim zijn om nog even tot eind oktober te wachten.

  1.   
    bjorntukkertje's avatar

    History… De oude gouden console war heeft dus een hele geschiedenis xD

  2.   
    3333/3333's avatar

    Sowieso even wachten, want waarschijnlijk gaan ze eerst proberen om van dat oudere model van de PS4 af te komen.

  3.   
    Daniel Z's avatar

    Klinkt aannemelijk, eind oktober is de Paris Games Week waar Sony gaat uitpakken. Zou mij niets verbazen dus.

  4.   
    Noice!'s avatar

    Erik Rommel schreef, "Sowieso even wachten, want waarschijnlijk gaan ze eerst proberen om van dat oudere model van de PS4 af te komen. "

    Dit is dus exact wat Phil Spencer wil, dat klanten de aankoop uitstellen. Als ze het uitstellen en de pricedrop blijft uit, dan is de Xbox een mooier alternatief omdat je in je hoofd de maximumprijs al lager hebt ingeschaald. En zelfs als Xbox geen optie is kopen die klanten pas als er écht een prijsverlaging komt waardoor Xbox black friday wint.

    Analyse 2.0…

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Daniel Z schreef, "Klinkt aannemelijk, eind oktober is de Paris Games Week waar Sony gaat uitpakken. Zou mij niets verbazen dus."

    Of bij de playstation experience in december al zou dat te laat zijn voor kerst seizoen.

  6.   
    Papachico's avatar

    Prijsverlaging net voor sinterklaas en kerst. Mooi samen in een bundeltje met COD enzo. Al die Amerikaanse kindjes ook weer blij en dan wordt in t eerste kwartaal de slim versie uitgebracht (waar ik dus op wacht). 🙂