Activision stuurt Destiny: The Taken King ongevraagd naar PS4-bezitters

In firmware 1.75 introduceerde Sony de curatorfunctie. Deze maakt het voor uitgevers mogelijk om games te pushen naar PlayStation 4-bezitters op basis van hun aankoopgeschiedenis. De curatorfunctie is tot dusver nog weinig gebruikt, maar daar brengt Activision nu verandering in.

Verschillende PlayStation 4-gebruikers kregen bij het opstarten van hun console een melding dat Destiny: The Taken King automatisch gedownload was, terwijl ze de game niet hadden gekocht. Al snel bleek dat het hier ging om een link naar de PlayStation Store, waar wordt gevraagd of je interesse hebt om de game te kopen.

Veel gamers reageerden geïrriteerd en vinden het vervelend dat dergelijke content ongevraagd gedownload wordt. Gelukkig is het ook mogelijk om deze feature uit te zetten. Ga daarvoor naar Instellingen > Systeem > Automatische Downloads en schakel Uitgelichte Content uit.

  1.   
    mheiden21's avatar

    Beetje kansloos van Activision, rare manier van adverteren.

  2.   
    Moodey's avatar

    Dit moet zeker mensen overtuigen.. pfft

  3.   
    PSPfreaky's avatar

    Slechte zet van Activision! Laat mensen zelf kiezen.

  4.   
    Papachico's avatar

    Activision heft zeker nog niet genoeg geld. Wordt zeker gerund door Dagobert Duck.

  5.   
    Noice!'s avatar

    Het zou de redactie sieren als ze even duidelijk maken dat niet Activision, maar Sony hiervoor verantwoordelijk is. Alsof Activision op afstand even wat links naar mensen mag sturen, doe eens niet zo naïef mensen. Sony heeft deze functie geïmplementeerd en stuurt deze links, al dan niet automatisch gegenereerd. Het is me overigens iets té toevallig dat precies Destiny aan zoveel mensen werd “aangeraden” en ik sluit zeker niet uit dat Activision Sony hiervoor betaald heeft, maar zij maken slechts gebruik van de onzinnige optie die Sony ze biedt.