Geen voice chat in pc-versie Star Wars: Battlefront

Als je van plan was om samen met vrienden op je pc Star Wars: Battlefront te gaan spelen, zul je gebruik moeten maken van third party software om met elkaar te communiceren. Dit blijkt uit een antwoord van EA op een vraag die via Twitter werd gesteld.

Een specifieke reden voor het ontbreken van in-game voice chat wordt niet gegeven. Console-gamers zullen gebruik kunnen maken van het party-systeem om met elkaar te praten tijdens het spelen. Voor pc-gamers zit er niets anders op, dan te communiceren via bijvoorbeeld TeamSpeak, Skype of Ventrilo.

Vind jij het ontbreken van in-game voice chat een gemis? Laat het ons weten in de reacties!

Update: Inmiddels heeft EA via Twitter laten weten dat niet alleen de pc-versie geen voice chat zal bevatten, maar dat dit ook geldt voor de consoleversies van Star Wars: Battlefront. Spelers op de PlayStation 4 of Xbox One kunnen natuurlijk wel gebruikmaken van het party-systeem.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Vetrilo, nou dat is een naam die ik al heel lang niet gehoord heb.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    De goedkoopste en simpelste games bevatten vaak ingame voice, waarom nou weer niet een AAA game die wordt uitgegeven door een bedrijf die miljoenen tot hun beschikking hebben?

    Ze willen gewoon negatief in het dag licht worden gezet, dat is eenmaal meer publiciteit en aandacht. Ze weten toch dat er honderdduizenden of zelfs miljoenen exemplaren worden verkocht. Ze hebben helemaal geen reden gegeven… Of ze boeien het helemaal niet want waarom zouden ze, de game zal toch verkopen… Of ze zijn het gewoonweg vergeten wat natuurlijk een walgelijke smoesje zal zijn.

  3.   
    Dark_Phoenix's avatar

    DeAdSeYe schreef, "De goedkoopste en simpelste games bevatten vaak ingame voice, waarom nou weer niet een AAA game die wordt uitgegeven door een bedrijf die miljoenen tot hun beschikking hebben?
    Ze willen gewoon negatief in het dag licht worden gezet, dat is eenmaal meer publiciteit en aandacht. Ze weten toch dat er honderdduizenden of zelfs miljoenen exemplaren worden verkocht. Ze hebben helemaal geen reden gegeven… Of ze boeien het helemaal niet want waarom zouden ze, de game zal toch verkopen… Of ze zijn het gewoonweg vergeten wat natuurlijk een walgelijke smoesje zal zijn. "

    Eerlijk gezegd haat ik dat in games. Meer nadelen dan voordelen. Vaak slechter kwaliteit dan third party software mensen die geen push to talk hebben en alles kan horen wat ze doen. Kinderen die meer schelden dan dat ze iets nuttigs te zeggen hebben. Dus wil ik het liever of via Skype of via teamspeak communiceren.

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Wel een mooie formulering van EA. Het is bijna alsof ze zeggen: “Het ontbreken van voice chat in Battlefront geeft de speler meer vrijheid, want ze kunnen zelf bepalen hoe ze hun communicatie regelen” 😛

  5.   
    Moodey's avatar

    Minder half kotsende mensen in de microfoon die ze nooit uitzetten is een pre

  6.   
    TinusGN's avatar

    Allemaal op de GN Teamspeak

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Ach ja op PS4 doe ik toch altijd een party en niet in-game dus voor mij geen probleem. Wel raar dat ze die optie niet hebben voor andere gamers.

  8.   
    Kardinalus's avatar

    Heb een ding geleerd van Blackops 2 en Garden Warfare. Elke match gelijk uitzetten die zooi dus voor mij maakt het niet zo uit 🙂

  9.   
    Downzilla's avatar

    Maar hoe kan ik nu dan mijn battlefront partner zwoel toespreken.

  10.   
    Speedredz's avatar

    Jammer voice chat vind ik wel altijd handig

  11.   
    3333/3333's avatar

    Wie gebruikt er op de pc nu nog in-game voicechat? Bij vrijwel alle games die ik speel wordt het zelden tot nooit gebruikt. En als het een keer gebruikt wordt door iemand zetten anderen het vaak meteen uit.

  12.   
    RikH's avatar

    helemaal prima, heb je ook niet last van schreeuwende kindereren

  13.   
    Bosnegert's avatar

    hoe moet ik dan met 10 jarigen communiceren

  14.   
    Leon 2.0's avatar

    Erik Rommel schreef, "Wie gebruikt er op de pc nu nog in-game voicechat? Bij vrijwel alle games die ik speel wordt het zelden tot nooit gebruikt. En als het een keer gebruikt wordt door iemand zetten anderen het vaak meteen uit.
    "

    Klopt inderdaad. In games als Battlefield wordt voicechat zelden gebruikt. Als je het met vrienden speelt, kan je ook sowieso beter TeamSpeak oid gebruiken. Bij CS: GO zag ik dan wel weer regelmatig gebruik van de in-game voicechat, maar daar speel je natuurlijk ook met een veel kleiner team.

  15.   
    Overload14's avatar

    Leon 2.0″][quote=”Erik Rommel schreef, "Wie gebruikt er op de pc nu nog in-game voicechat? Bij vrijwel alle games die ik speel wordt het zelden tot nooit gebruikt. En als het een keer gebruikt wordt door iemand zetten anderen het vaak meteen uit.
    "

    Klopt inderdaad. In games als Battlefield wordt voicechat zelden gebruikt. Als je het met vrienden speelt, kan je ook sowieso beter TeamSpeak oid gebruiken. Bij CS: GO zag ik dan wel weer regelmatig gebruik van de in-game voicechat, maar daar speel je natuurlijk ook met een veel kleiner team.
    [/quote]

    Bij CS:GO is communicatie met je team ook wel een pak belangrijker dan battlefield. Alleen jammer dat die community vergif is.

  16.   
    Zultkop's avatar

    Haha daftige pc gamers ge zijt bekakt door EA! 😆

    Ik ga lekker voice chatten op mijn PS4 dalijk! Jaloers?? 🙄

  17.   
    Hitman047's avatar

    Voice chat zit al ingebakken in Origin. Je hebt dus zelfs geen aparte software nodig.

    Ik zie het probleem niet zo.

    EDIT: Ghèhè, @ de persoon boven mij;

    Ook geen voice chat voor de console versies.

    Misschien even het artikel aanpassen?

  18.   
    Leon 2.0's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "EDIT: Ghèhè, @ de persoon boven mij;
    Ook geen voice chat voor de console versies.
    Misschien even het artikel aanpassen?"

    Dank voor deze aanvulling, ik heb het even toegevoegd aan het nieuwsbericht.
    🙂

  19.   
    FireBallz's avatar

    Ga dan gewoon lekker op TeamSpeak als je op PC zit. Toch ook niks mis mee. callouts van strangers met wie je speelt heb je 9 van de 10 keer niks aan.

  20.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Vind het alleen maar goed, geen kinderen die zitte te schreeuwen met hun hoge stemmen.

    Enja als je nou echt met een groepje wilt praten, gebruik je toch teamspeak of een soortgelijk programma?

  21.   
    GBA43's avatar

    Sjouke Hoogland schreef, "Vind het alleen maar goed, geen kinderen die zitte te schreeuwen met hun hoge stemmen.
    Enja als je nou echt met een groepje wilt praten, gebruik je toch teamspeak of een soortgelijk programma?"

    Daarom, wij gebruiken Skype of Teamspeak indien we met ze alle gaan gamen, tevens wordt de voice chat alleen maar misbruikt met onzin.
    Communicatie met 32 man in 1 server heeft geen zin, en is nog slecht verstaanbaar ook.

    Overbodige functie dus.