Het idee voor Gwent uit The Witcher 3 ontstond in bad; nieuw spelmechaniek op komst

Ja, je leest het goed: het immens populaire spel-binnen-een-spel Gwent uit The Witcher 3 is ontstaan in bad. In een interview met Kotaku vertelde Damien Monnier, senior gameplay designer bij CD Projekt RED, dat hij in één weekend een spelletje moest verzinnen dat het dobbelsteenpoker uit de eerste twee delen zou vervangen. Op zondagavond had hij nog steeds geen idee wat hij wilde doen, maar vond hij het toch eens tijd voor een bad. Toen hij weer uit de badkuip stapte, had hij de basisregels voor Gwent vastgesteld.

De volgende ochtend nam hij twee sets speelkaarten mee naar het werk en nodigde hij studiodirecteur Adam Badowski uit voor een potje Gwent. Sinds die tijd is Gwent maar op twee manieren veranderd. De eerste is dat er maar twee spelers deelnemen aan een potje, omdat het oorspronkelijke idee van drie spelers te moeilijk was om mooi in beeld te brengen. De tweede verandering is dat het pay-to-win werd. Dit werd gedaan om de speler het gevoel te geven dat hij echt overal de beste in was. Een witcher die na de Wild Hunt nog verslagen wordt door een amateur, dat kan natuurlijk niet!

Een laatste opvallende uitspraak van Monnier, is dat er nog geheel nieuwe game mechanic gaat verschijnen door één kaart die wordt toegevoegd in een van de uitbreidingspakketten. Welke kaart – of zelfs maar in welke expansion die wordt geïntroduceerd – wil hij niet zeggen. Hij zegt slechts dat het om een karakter gaat dat je in het begin van het spel tegenkomt. Het gave aan deze kaart is volgens Monnier dat de speler geen idee heeft van de werking ervan, tot hij of zij die daadwerkelijk speelt in een potje Gwent.

De eerste uitbreiding voor The Witcher 3, Hearts of Stone, verschijnt op 13 oktober.

  1.   
    Corneliuscan's avatar

    Die nieuwe kaart word waarschijnlijk een immortal kaart van die gast die je tegen komt in het begin van het spel in een kroeg die je helpt yennefer te vinden. En aangezien de nieuwe expansion gaat over immortality denk ik dat het die invloeden zal hebben.

  2.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Heb mij zeer vermaakt met de potjes gwent en ook zeker een aantal frustrerende potjes gespeeld 😀