PC-versie Fallout 4 moet verplicht via Steam geïnstalleerd worden

De pc-versie van Fallout 4 wordt niet volledig op een schijfje verscheept, zo is inmiddels duidelijk geworden. PC-gamers dienen straks de game te activeren via Steam om de resterende bestanden te downloaden. De consoleversies kennen geen extra download.

Bethesda-baas Pete Hines bracht dit nieuws via Twitter naar buiten. Volgens Hines is deze methode een combinatie van DRM (bescherming tegen piraterij) en de beperkte opslagruimte van dvd’s. De consoleversies zijn vooralsnog minder gevoelig voor piraterij en worden daarnaast geleverd op een blu-ray, wat veel meer ruimte biedt dan een dvd.

Fallout 4 verschijnt 10 november voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    weer een stap dichterbij om meer geld te verdienen met legen schijfjes en geen piraterij.

  2.   
    Sa.'s avatar

    Het is wel een goede Anti-piraterij mogelijkheid, mag ook wel, want deze game gaat ongelofelijk veel gedownload worden. 😉

  3.   
    Moodey's avatar

    Dit krijgt probably binnen een paar dagen na uitkomst een nosteam crack… maar ja, slechts meer moeite voor de legit gamers die ze eigenlijk te vriend moetenn houden.

  4.   
    3333/3333's avatar

    Dit gebeurd al jarenlang, waarom is dit ineens nieuws?

  5.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik had ook niet anders verwacht na TES: V Skyrim, Dishonored en Fallout: New Vegas, deze komen immers bij dezelfde uitgever vandaan.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Mensen die Fallout 4 gaan downloaden zijn echt dom & slecht bezig zeg.

    Ok, ik heb de game niet gespeeld maar ik wil wel een wedje maken voor een kratje bier dat Fallout4 ELKE cent waard zal zijn van je aankoop! 8)

  7.   
    Moodey's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Mensen die Fallout 4 gaan downloaden zijn echt dom & slecht bezig zeg.
    Ok, ik heb de game niet gespeeld maar ik wil wel een wedje maken voor een kratje bier dat Fallout4 ELKE cent waard zal zijn van je aankoop! 8) "

    Ja of je koopt 4 kratjes bier van het geld dat je hebt bespaard met het downloaden van de game 😉

  8.   
    GBA43's avatar

    Moodey schreef, "Dit krijgt probably binnen een paar dagen na uitkomst een nosteam crack… maar ja, slechts meer moeite voor de legit gamers die ze eigenlijk te vriend moetenn houden."

    Inderdaad, dit lost niet het probleem van piraterij op, de bestanden staan niet op de CD.. maar worden gewoon vanaf steam naar je pc gedownload.
    Zo krijgen piraten alsnog de mogelijkheid om aan de gang te gaan met no steam cracks.

  9.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Moodey schreef, "Dit krijgt probably binnen een paar dagen na uitkomst een nosteam crack… maar ja, slechts meer moeite voor de legit gamers die ze eigenlijk te vriend moetenn houden."

    Lekker belangrijk. Echte PC gamers zijn hier al gewend mee dat ze dat via steam moeten doen. Meeste hebben ook een steam account het is niet zo erge vorm van drm. Heb het zelfs digitaal gepreorderd via Greenman Gaming wardoor je digitaal moet downloaden via steam. Moet niet veel problemen geven aan de pc gamers. Dit is niet een reden dat er meer wordt gedownload. Mensen zijn vaak tegen drm dat je verplicht online moet zijn om te kunnen spelen bij deze optie ben je alleen verplicht online bij het activeren en het downloaden ervan.

  10.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ach als je van Steam nog een probleem gaat maken kan je beter een console kopen

  11.   
    Bacotje's avatar

    Steam werkt heerlijk. Beter dan dat gedrocht van een prog wat uplay heet. Dus niet lallen lekker installen.

  12.   
    Neolite's avatar

    Waarom is dit überhaupt nieuws? Dit is al jarenlang de gewoonste zaak van de wereld?