Riot verbiedt key reseller G2A om League of Legends-teams te sponsoren

G2A is regelmatig negatief in het nieuws. Deze website koopt gamekeys (vaak op illegale wijze) op, om ze vervolgens tegen relatief lage prijzen door te verkopen. Veel bedrijven in de game-industrie hebben daarom ruzie met G2A en League of Legends-ontwikkelaar Riot Games is daar één van.

Op G2A worden sterke League of Legends-accounts te koop aangeboden en ook is het mogelijk om, tegen betaling van een klein bedrag, iemand in te huren die jouw account op illegale wijze in level laat stijgen. Beide praktijken zijn in strijd met de regels van League of Legends en daarom heeft de ontwikkelaar G2A meermaals verzocht te stoppen met deze praktijken. G2A geeft hier echter geen gehoor aan en dus eeft Riot drastische maatregelen genomen.

Riot Games heeft zojuist bekendgemaakt dat het sinds twee weken verboden is om je League of Legends-team te laten sponsoren door G2A. Teams als Cloud9, H2K, Counter Logic Gaming en paiN Gaming zijn daarom allemaal genoodzaakt geweest het G2A-logo te verwijderen van hun websites, tenues en merchandise. Dezelfde regel geldt voortaan voor Kinguin, een site die dezelfde diensten als G2A aanbiedt. J. Eckert van Riot Games laat weten dat dit geen eenvoudig besluit is geweest:

This was NOT a decision we made lightly, and came after many weeks of back and fourth conversations with G2A to find a resolution. We do not at all enjoy affecting the income of the teams, but the LCS rules include guidelines specifically against this sort of thing. We did however keep teams in the loop during the process in an attempt to avoid any surprises.
G2A heeft nog niet gereageerd, maar lijkt vooralsnog niet van plan te stoppen met bovengenoemde selling- en boosting-praktijken.

  1.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Verkopen zei ook legale dingen?!

  2.   
    mheiden21's avatar

    Glenn Lambrix schreef, "Verkopen zei ook legale dingen?!"

    Ik persoonlijk neem het risico niet om games daar te kopen, kans is groot dat het “illegaal” is en dan word een goedkoop duurkoop.

  3.   
    Neolite's avatar

    Het was interessant om games te kopen daar totdat men de BTW regels veranderde.

  4.   
    PSPfreaky's avatar

    mheiden21″][quote=”Glenn Lambrix schreef, "Verkopen zei ook legale dingen?!"

    Ik persoonlijk neem het risico niet om games daar te kopen, kans is groot dat het “illegaal” is en dan word een goedkoop duurkoop.[/quote]

    Ik snap de gedachte van de game industrie en die van gamers. Je wilt natuurlijk goed winst maken op je games, maar als gamer ga je niet snel 10 games kopen van 60 euro per stuk. Dan zou ik zelf ook naar goedkopere websites zoeken.

  5.   
    3333/3333's avatar

    Ze opereren in ieder geval in een grijs gebied. Polygon had een tijd geleden een uitgebreid artikel over dit soort sites en het is blijkbaar meestal nog steeds niet helemaal duidelijk hoe zij aan hun keys komen. Kinguin en G2A zullen toch echt eerst meer openheid moeten geven in hun werkwijze.

  6.   
    Tom's avatar

    Erik Rommel schreef, "Ze opereren in ieder geval in een grijs gebied. Polygon had een tijd geleden een uitgebreid artikel over dit soort sites en het is blijkbaar meestal nog steeds niet helemaal duidelijk hoe zij aan hun keys komen. Kinguin en G2A zullen toch echt eerst meer openheid moeten geven in hun werkwijze."

    Dit, dus. Als die grote resellers van keys niet eens wat meer transparantie gaan tonen, hoef ik er niks mee te maken te hebben. Je kunt haast nooit helemaal zeker weten dat je een uitgever wel of niet naait met je aankoop. En of het nou een goede of slechte game is, het geld moet niet bij een louche partij tussen de uitgever/ontwikkelaar en de consument komen te liggen.

  7.   
    Flapjack's avatar

    Tom schreef, "

    ”Erik Rommel” schreef, "Ze opereren in ieder geval in een grijs gebied. Polygon had een tijd geleden een uitgebreid artikel over dit soort sites en het is blijkbaar meestal nog steeds niet helemaal duidelijk hoe zij aan hun keys komen. Kinguin en G2A zullen toch echt eerst meer openheid moeten geven in hun werkwijze."

    Dit, dus. Als die grote resellers van keys niet eens wat meer transparantie gaan tonen, hoef ik er niks mee te maken te hebben. Je kunt haast nooit helemaal zeker weten dat je een uitgever wel of niet naait met je aankoop. En of het nou een goede of slechte game is, het geld moet niet bij een louche partij tussen de uitgever/ontwikkelaar en de consument komen te liggen. "

    nu snap ik dit. maaar…. dit soort praktijken zijn helemaal niet nodig als de prijs van retail en digikeys een stuk zou dalen. 60 euro voor 1 game is gewoon weg veel te veel. en het is ook niet zo dat verlies lijden als ze minder vragen. ik persoonlijk haal al mijn keys daar. en zodra ze geactiveerd zijn heb ik er verder niks mee te maken. mocht de belasting hier bezwaar mee hebben ben ik het slachtoffer omdat ik te goeder trouw gekocht heb. en trouwens zolang de regering niks doet aan het pirateren. mogen de ontwikkelaars en uitgever tenminste dankbaar zijn dat er mensen voor betalen, illegaal of niet. nood maakt creatief in dit geval. als de prijs omlaag gaat van games is g2a overbodig. 😉