Sony heeft geen PlayStation Vita-games in ontwikkeling

De portable apparaten van Sony hebben moeite om voet aan de grond te krijgen. De hardware is niet zozeer het probleem, de software is volgens velen het terrein waarop het misgaat. In Japan doet de Vita het prima, aan onze kant is dat minder. Sony lijkt zelf de moed een beetje opgegeven te hebben en naast de dikke kans dat er geen PlayStation Vita 2 gaat komen, heeft Sony nu zelf ook geen Vita-games meer in ontwikkeling.

Er komt nog wel nieuwe software naar de handheld, maar volgens Masayasu Ito, senior vicepresident van Sony Computer Entertainment, is de doelgroep veranderd. Waar deze voorheen nog bestond uit gamers van boven de twintig, is er nu een groot aandeel jonkies terug te vinden. Dit verklaart mede het grote succes van de PlayStation Vita-editie van Minecraft, hoewel deze game ook bij een ouder publiek veel aandacht krijgt.

At the beginning the PS Vita did not resonate with age targets under 20, but now the situation is changing and the popularity with younger demographics is increasing. Minecraft: PS Vita Edition has provided a boost. In addition to that, a variety of third party games is also planned for the future, and in order to further accelerate that flow, we decided to release new colors for the PS Vita this fall. Currently first party studios have no titles in development for PS Vita. Since third parties are working very hard on PS Vita, SCE’s own strategy is to focus on PS4, which is a new platform.
PlayStation Vita-eigenaren zullen dus maar moeten afwachten welke games er nog naar het systeem komen.

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    R.I.P. PlayStation Vita.

    De handhelds van Sony waren nooit echt een succes. Zo was de PSP na 3-5 uur door de accu heen en hebben ze geflopt met de PSP GO. Nintendo is gewoon beter met de handhelds, alleen zijn dat mijn games weer niet.

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    Zit te twijfelen over een vita voor remote play.

  3.   
    Lashrom's avatar

    De tijd van game handhelds worden langzamerhand vervangen door tablets en smartphones. Dat zie je nu ook met de jeugd. In onze tijd waren handhelds echt een must! Nu heeft zowat iedereen een game console thuis, of een tablet of een smartphone waarbij de kinderen genoeg apps op kunnen spelen. Erg jammer, want de PS Vita had namelijk veel potentie. Na de PSP series is het zowat dood geworden. De 3DS daarin tegen blijft mij verbazen met prachtige games. De aanbod van PS Vita moet interessanter worden.

  4.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    No shit.

  5.   
    PaNNa's avatar

    Wel jammer dat het zo af moet lopen voor de Vita, maar ze doen het henzelf een beetje aan..

  6.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Is er niet veel vertraging met dat Remote Play? Ondersteund iedere game deze functie?

  7.   
    Thijs.'s avatar

    rip mijn 400 euro die ik er aan besteed heb. als Sony weet dat het niet goed loop maak het dan goedkoper verkoop de vita voor 125 euro met games maak de geheugenkaarten geen 100 euro maar 40 of 50 zorg dat je niet publiek trek Door het betaalbaar te maken zodra meer mensen zo’n ding kopen is er dus maar vraag voor games of te wel problemen opgelost

  8.   
    Bram_M99's avatar

    Game’s Hunter schreef, "Zit te twijfelen over een vita voor remote play."

    Als je hem alleen wilt kopen voor remote play raad ik je het af, boven de €100 is het het gewoon niet waard naar mijn mening…

  9.   
    Bram_M99's avatar

    NoobAssPlayer schreef, "Is er niet veel vertraging met dat Remote Play? Ondersteund iedere game deze functie? "

    Hoewel bijna alle games Remote Play ondersteunen doen niet alle games het, of zijn er in ieder geval niet voor aangepast qua controls. En de vertraging is goed te doen, indien het geen shooter betreft zoals Battlefield, dan zal het gewoon echt net iets te veel zijn.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik had dit al een tijdje door en mijn vita is ook al de deur uit, jammer dat er niet meer spelletjes op kwamen als GTA ofzo.

  11.   
    Leukste's avatar

    R.I.P. PlayStation Vita.

  12.   
    Zultkop's avatar

    dit vind k zeer spijtig k heb nog veel plezier met mijn vita. Maar ben niet fanboy van vita.