Uncharted 4 multiplayer krijgt microtransacties

De multiplayer van Uncharted 4: A Thief’s End krijgt microtransacties. Spelers krijgen de mogelijkheid om wapens, tools en upgrades te kopen. Uiteraard kan je deze ook verdienen door hard te werken in de multiplayer. Lead multiplayer designer Robert Cogburn liet weten:

Microtransactions will be available at launch, but we’ll have no gameplay items that will be gated through microtransactions.
De multiplayer pakt het anders en minder realistisch aan dan de voorgaande delen. Zo kunnen spelers nu verschillende totems inschakelen om bovennatuurlijke krachten los te maken. Ook kunnen spelers straks sidekicks oproepen. Cogburn liet verder nog weten dat Naughty Dog wel streeft naar een balans tussen het kopen van wapens en het verdienen van wapens door grinden. Zij zullen de data bekijken na afloop van de beta.

Als laatste vertelde Cogburn dat Uncharted 4 echt aanvoelt als de laatste in de serie:

We as a studio feel that this will probably be the last Uncharted game we do. Who knows?
Uncharted 4 sluit in elk geval het epische avontuur af van de geliefde Nathan Drake. Wie weet wat de toekomst verder nog gaat brengen…

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Eigenlijk vind ik het best jammer maar The Last of Us had dat ook en daar ergerde me ik totaal niet aan.

  2.   
    Downzilla's avatar

    Je betaalt geld om nog meer geld uit te kunnen geven. yey

  3.   
    PaNNa's avatar

    Ik ben heel nieuwsgierig naar deze game, ik hoop dat deze het goed gaat doen!

  4.   
    Masterdamned 020's avatar

    Word steeds gekker met die games EA had er al een handje van maar nu is het de norm geworden in elke game.
    Word je niet genaaid met de dlc apart verkopen die eigenlijk al in de game hoort te zitten dan wel nu met de mini transacties.

  5.   
    mheiden21's avatar

    microtransacties, gaming3.0

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ach toch al niet van plan de Multiplayer te doen, van mij mogen ze 🙂

  7.   
    King of Heroes's avatar

    Zolang het op de ouderwetse manier ook beschikbaar is maakt het me geen zak niet uit. Het zal niet compenseren voor hun gebrek in vaardigheid.

  8.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Gelijk alles kopen en de trofeeën unlocken zodat ik niet meer naar die multiplayer hoef om te kijken. Vind het echt jammer als single player games er zo’n geforceerde kutmp aan toevoegen om het ook maar te hebben. Assassins creed is hier ook een voorbeeld van.

    Aan de ene kant jammer dat ze uncharted nu laten voor wat het is maar ook mooi dat ze een serie af kunnen sluiten zonder dat ze er weer telkens een repetitief deel aan toevoegen. Naughty dog komt wel met een nieuwe held die minstens zo charmant is als nathan drake. Verandering is goed!

  9.   
    Daniel Z's avatar

    Was een beetje te verwachten, het is toch het nieuwe gamen geworden. Of DLC, of microtransacties, of beide. Ik schaf het alleen niet aan, tenzij het vette singleplayer DLC voor een game is.