Windows 10 al 110 miljoen keer geïnstalleerd

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 10, loopt als een trein. Afgelopen dinsdag tijdens een evenement in New York kondigde Microsoft namelijk aan dat Windows 10 al 110 miljoen keer gedownload is in de eerste 10 weken. Ter vergelijking: eind augustus waren dat er nog 75 miljoen. Gezien de gestage snelheid waarmee het cijfer oploopt, is het dan ook niet raar dat Microsoft zich als doel heeft gesteld het besturingssysteem in 2018 op 1 miljard apparaten te laten draaien.

Tijdens het evenement deed Windows-baas Terry Myerson ook verschillende cijfers over Windows 10 uit de doeken. Zo zijn er al 650 miljard webpagina’s geladen, en is er al meer dan 120 jaar aan streamtijd opgenomen. Ook Windows’ Siri-achtige hulpje, Cortana, heeft het druk gehad. Gebruikers hebben namelijk al meer dan 1 miljard vragen aan haar gesteld, en hebben de Windows Store al 1 miljard keer bezocht.

Een leuk detail dat Myerson ook onthulde is dat er meer Netflix gekeken wordt via de Windows-app dan via de website van Netflix zelf. Gebruiken jullie het nieuwe besturingssysteem van Windows al? En zo ja, gebruik je dan de app of de site van Netflix voor ‘Netflix and chill’? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    morkop006's avatar

    Draait dan ook als een zonnetje op je pc. Maar het gratis upgrade beleid heeft volgens mij voor een groot deel van dat getal gezorgd 😉

  2.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Meest sucessvolle spyware ooit

  3.   
    Dark_Phoenix's avatar

    HaarOpMeBal schreef, "Meest sucessvolle spyware ooit"

    Niet als je paar instellingen uit zet bij properties.

  4.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Jammer dat illegale software niet meer toe wordt gestaan… 8) 😥 👿

  5.   
    Bosnegert's avatar

    toch blijf ik liever op linux

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Glenn Lambrix schreef, "Jammer dat illegale software niet meer toe wordt gestaan… 8) 😥 👿 "

    Hoe kom je daar nu weer bij illegale software kan je nog prima installeren, er is niks wat anders gaat nog steeds het zelfde.

  7.   
    FireBallz's avatar

    vreemd genoeg wordt het als fout herkend, zit nu nog steeds op Windows 7

  8.   
    PaNNa's avatar

    ”morkop006″ schreef, "Draait dan ook als een zonnetje op je pc. Maar het gratis upgrade beleid heeft volgens mij voor een groot deel van dat getal gezorgd 😉 "

    Dat is waar, wat gratis is kan je dan meestal testen zonder problemen. Ook de optie om terug te keren naar Win 8 als je niet tevreden was, heeft er denk ik toch ook wel mee te maken.

  9.   
    Tom's avatar

    Microsoft heeft gewoon ontzettend slim gehandeld in dit geval. Met de mogelijkheid om een maand lang terug te kunnen keren naar Windows 7 of 8, kan er haast niks fout zijn aan die kosteloze upgrade. Zo hevel je wel gemakkelijk praktisch je hele klantenbestand snel over naar je nieuwe product.

    Ben ook benieuwd hoe de nieuwe Lumia-toestellen Windows 10 gaan draaien. Of je dan ook gewoon je Xbox One naar je smartphone kan streamen of de Windows 10 Edition van Minecraft lekker kunt draaien. Zou nog best interessant uit kunnen pakken voor de smartphone-markt.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    FireBallz schreef, "vreemd genoeg wordt het als fout herkend, zit nu nog steeds op Windows 7"

    Je kan ook gewoon de installer tool downloaden
    https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

    Je kan zelfs de iso los downloaden van hun site, ik krijg de tool niet te zien aangezien ik geen windows draai maar nu op een mac zit.

  11.   
    NLkevvNL's avatar

    FireBallz schreef, "vreemd genoeg wordt het als fout herkend, zit nu nog steeds op Windows 7"

    ik ook ,. vind het prima, heb ook een xbox one toen der tijds gekocht, dus voor mijn geen win 10 😉