Xbox-baas niet zeker of PlayStation nog verslagen kan worden

Xbox-baas Phil Spencer is tijdens een recent interview zeer openhartig geweest over de huidige positie van zijn platform. Tegenover een zaal vol gamers gaf hij eerlijk toe dat PlayStation deze generatie een grote voorsprong heeft opgelopen. Spencer weet naar eigen zeggen niet of Xbox die ooit nog kan inhalen.

Tevens verklaarde Spencer dat bepaalde opmerkingen van Microsoft-topmannen voorafgaand aan de launch van de console, een zeer negatieve impact hebben gehad op het ontwikkelteam. Hoewel Spencer geen namen noemde, is vrij duidelijk dat hij hier refereert naar uitspraken van onder andere Don Mattrick en de inmiddels ontslagen Adam Orth. Spencer vertelt:

I sit back and I think about an organization of thousands of people – you’re down in the organization and some words and some actions from executives kind of just trash all of the work you’ve done over the last three years, many weekends and nights, and you start to question “Why am I doing this?”
Spencer voegde daaraan toe dat er onder consumenten nog steeds veel misvattingen zijn, bijvoorbeeld over het always online-beleid van de Xbox One. Spencer laat weten dat hij, sinds hij hoofd is van de Xbox-afdeling, constant bezig is geweest om deze misvattingen recht te zetten en het vertrouwen van zowel ontwikkelaars als consumenten terug te winnen. De recentelijk geïntroduceerde backwards compatibility is daar volgens hem een mooi voorbeeld van. Hoewel dergelijke features de Xbox One een competitief voordeel geven ten opzichte van de PlayStation 4, is het niet Spencers ultieme doel om Sony te verslaan:
We’re not motivated by beating Sony, we’re motivated by gaining as many customers as we can. I have to earn every customer. My biggest competitor is apathy.
Het volledige interview met Phil Spencer is hieronder te bekijken.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Anti-Sony comments in 3… 2… 1…

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zegt de zefde gewldige man die ook denk dat…The Console Wars Are “Distasteful”

    Waarom moet er altijd van alles toch een dikke competie gemaakt worden. 🙄

  3.   
    WildRetro's avatar

    Zowel ps4 als Xbox one hebben zijn voor en nadelen. Mensen moeten zelf weten welke console ze aanschaffen vind ik. Zijn alle twee geweldige producten

  4.   
    Daan's avatar

    Beide consoles zijn gewoon goede consoles. Alleen Xbox heeft het echt ongelooflijk verkloot door de Xbox in bepaalde delen van de wereld veel te laat uit te brengen. Ik heb hier een Engelse Xbox One staan die ik destijds had geïmporteerd, maar vele durfde dat niet of hadden liever gewoon een Nederlandse console.

    Momenteel verkies ik de PS4 boven de ONE, aangezien dat toch mijn main console is.

  5.   
    TinusGN's avatar

    Ps4 was hier ook veel eerder, dat is ook een voordeel voor de PS4

  6.   
    gamerfriend01's avatar

    Ik vind de verkoopscijfers echt onterecht als je ziet hoeveel ze hun bets doen voor hun klanten. Vette exclusives, backwords compatibility, xbox one elite controller het enige negatieve vind ik dat ze niet veel bundels uitbrengen met speciale xbox’sen.

  7.   
    PaNNa's avatar

    WildRetro schreef, "Zowel ps4 als Xbox one hebben zijn voor en nadelen. Mensen moeten zelf weten welke console ze aanschaffen vind ik. Zijn alle twee geweldige producten"

    Met deze stelling ben ik het zeker met je eens, elke console heeft zo zijn voor en nadelen. Maar het blijven toch 2 goede producten.

  8.   
    WildRetro's avatar

    De bundels komen wel voor de one. Zoals die van Halo en Tomb Raider. Maar Microsoft maakt te weinig reclame voor de One vind ik en ja ze kwamen ook later op de markt. Maar de Ps4 is hot in Japan en de One in Amerika. Mij boeit t niet. Heb een One staan hier en als de Ps4 in prijs word verlaagd schaf ik hem wel aan al is t alleen al voor Final Fantasy 7

  9.   
    LeroyJenkins's avatar

    De Xbox hoeft ook niet de PS4 te verslaan, beide zijn geweldige console`s en kunnen makkelijk naast elkaar staan.
    Beide hebben een gezonde concurrentie en dat is voor ons consument alleen maar goed.

  10.   
    King of Heroes's avatar

    PaNNa schreef, "

    ”WildRetro” schreef, "Zowel ps4 als Xbox one hebben zijn voor en nadelen. Mensen moeten zelf weten welke console ze aanschaffen vind ik. Zijn alle twee geweldige producten"

    Met deze stelling ben ik het zeker met je eens, elke console heeft zo zijn voor en nadelen. Maar het blijven toch 2 goede producten."

    Kon iedereen maar zo denken. 🙂

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Het zijn 2 mooie apparaten met beide mooie functies en spellen, als je de functies en spellen van de xbox aanspreekt koop je die. en net zoals die van Sony dit vind ik een mooie console met leuke exclusieve games dus heb ik die.

  12.   
    noah81's avatar

    Ik heb liever xbox, vind het alleen jammer die ze vrijwel niets doen met kinect.
    Kinect sports is geweldig om te spelen met mijn kinderen maar verder is er weinig voor terwijl je die in het begin er verpkicht bij moest kopen. Doe er dan ook wat meer voor denk ik dan.

  13.   
    Neolite's avatar

    Kinect ondersteuning komt naar Nederland met de komende update. 🙄

  14.   
    Moodey's avatar

    Denk dat de fout gewoon puur zat in t te laat uitbrengen in bepaalde landen, ik als PS4 fanboy had er geen laast van maar door dit duurde de mogelijkheid tot overstap naar next gen te lang… dus gingen ze voor ps4. vraag me toch af hoe t zou zijn geweest als beide rond dezelfde tijd overal uitkwamen.

  15.   
    Noice!'s avatar

    PaNNa schreef, "

    ”WildRetro” schreef, "Zowel ps4 als Xbox one hebben zijn voor en nadelen. Mensen moeten zelf weten welke console ze aanschaffen vind ik. Zijn alle twee geweldige producten"

    Met deze stelling ben ik het zeker met je eens, elke console heeft zo zijn voor en nadelen. Maar het blijven toch 2 goede producten."

    Ik vind ze beide best wel tegenvallen eigenlijk, waarbij de Xbox iets beter presteert met klantgerichtheid en exclusives en de PS4 voor multi plats beter is. Maar te vaak wijk ik uit naar m’n Wii U omdat games tegenwoordig niet meer worden gemaakt om te spelen, maar om te kijken. Ik wil gewoon de controller oppakken en binnen 30 seconden aan het spelen zijn zoals op de Wii U; flop die waardeloze UIs, 100 miljoen GB aan patches en cinematische ervaringen, ik wil spelen gvd!

  16.   
    King of Heroes's avatar

    Ikan’t nie gelove schatje schreef, "

    ”PaNNa” schreef, "[quote=”WildRetro”].."

    Met deze stelling ben ik het zeker met je eens, elke console heeft zo zijn voor en nadelen. Maar het blijven toch 2 goede producten."

    Ik vind ze beide best wel tegenvallen eigenlijk, waarbij de Xbox iets beter presteert met klantgerichtheid en exclusives en de PS4 voor multi plats beter is. Maar te vaak wijk ik uit naar m’n Wii U omdat games tegenwoordig niet meer worden gemaakt om te spelen, maar om te kijken. Ik wil gewoon de controller oppakken en binnen 30 seconden aan het spelen zijn zoals op de Wii U; flop die waardeloze UIs, 100 miljoen GB aan patches en cinematische ervaringen, ik wil spelen gvd![/quote]De Wii U is idd een ondergewaardeerd ding.
    🙂

  17.   
    Neolite's avatar

    De Wii U is een flop. Waardeloos stuk plastic waar Nintendo zich diep voor moet schamen.

  18.   
    Talska's avatar

    Lekker belangrijk allemaal.

  19.   
    FireBallz's avatar

    Ik denk het ook niet. Ik bedoel: al mijn vrienden zitten op PS4. Waarom zouden ze ineens overstappen? Nee wat mij betreft wint Sony deze strijd gewoon , ook al is Xbox One ook zeker geen slechte console .

  20.   
    PaNNa's avatar

    Elk richt zich specifiek op zijn eigen doel , alsook dat elk zijn eigen publiek probeert aan te spreken. Ik waardeer gewoon beiden , wat men zeker niet mag vergeten is dat ze ons mooie jaren bezorgt hebben tot nu toe.

  21.   
    mheiden21's avatar

    Beide consoles zijn goede apparaten, en mensen moeten gewoon kopen wat ze willen. En de strijd die Microsoft moet winnen is inderdaad die met de consument. Empathie voor een merk is heel belangrijk voor de consument, en je raakt het sneller kwijt dan je het wint.

  22.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Waarom zou je dat willen? Dan ga je der gewoon een wedstrijd gaat maken, en de raarste dingen verzinnen om boven playstation te komen.

  23.   
    noah81's avatar

    Neolite schreef, "Kinect ondersteuning komt naar Nederland met de komende update. 🙄 "

    Die taalondersteuning maakt me niet uit heb liever engels ook.
    Maar er zijn amper spellen voor kinect gemaakt. zo jammer